معافیت تاکسی های اینترنتی از مالیات بر ارزش افزوده

۱,۴۱۷ بازديد

محمود علیزاده در نامه‌ای به ادارات کل امور مالیاتی استان‌ها، معافیت شرکت‌های ارائه دهنده خدمات هوشمند جابجایی مسافر از مالیات بر ارزش افزوده را ابلاغ کرد.

بر اساس ابلاغیه معاون فنی سازمان امور مالیاتی، کلیه اشخاص حقوقی ارائه دهنده خدمات بر خط جابجایی مسافر درون شهری و حومه که عضو اتحادیه کشوری کسب و کارهای اینترنتی باشند و بخشی از فعالیت‌های آنها بر اساس اپلیکیشن یا وب سایت انجام شود، اعم از اینکه وسیله نقلیه در مالکیت خود شخص باشد یا طی قرارداد با شخص ثالث همکاری کند، از مالیات بر ارزش افزوده معاف است.

از دیگر شروط مشمول این معافیت شدن برای تاکسی‌های اینترنتی این است که شخص حقوقی ارائه دهنده این خدمات می‌بایست کلیه مسئولیت‌های حمل مسافر را بر عهده داشته باشد.

منبع: معافیت تاکسی های اینترنتی از مالیات بر ارزش افزوده

در ادامه بخوانید: ثبت نام اظهارنامه مالیاتی خودرو

هزینه دادرسی خیانت در امانت

۱,۴۰۸ بازديد

هزینه دادرسی جرم خیانت در امانت در دعاوی مربوط به چک بلامحل و سایر دعاوی کیفری به جز چک بلامحل شامل هزینه تقدیم شکواییه در دعوای کیفری است که مبلغ آن 10 هزار تومان است . البته به این هزینه دادرسی باید یک هزینه ابطال تمبر 500 تومانی هم اضافه شود . هزینه رسیدگی در دعاوی مربوط چک بلامحل با توجه به میزان مبلغ چک ، هزینه رسیدگی متغیر خواهد بود .

 

 

در قانون مجازات اسلامی ایران تمامی کار هایی که جرم محسوب می شود آورده شده است و جرایم مطابق با این قانون ، مشخص شده اند . این قانون در تعریف جرم این گونه بیان کرده است که هر فعل یا ترک فعلی که در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات تعیین شده باشد ، جرم محسوب می ‌شود . با توجه به این تعریف به این نتیجه می رسیم که جرم فقط از طریق انجام کار یا فعل از سوی مجرم اتفاق نمی افتد بلکه در بعضی موارد عدم انجام کار از سوی مجرم جرم است .

جرم خیانت در امانت هم جزء یکی از جرایمی هست که در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات در نظر گرفته شده است . به موجب ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی « هرگاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته‌ هایی از قبیل ‌سفته ، چک ، قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یا بی ‌اجرت به کسی داده شده و اصل ، بر این بوده است که اشیای مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی‌ برسد و شخصی که آن اشیا نزد او بوده ، آن ها را به ضرر مالکین یا متصرفین آن ها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود کند ، به حبس ‌از ۶ ماه تا سه سال محکوم خواهد شد . »

حال با توجه به تعریف جرم خیانت در امانت و تعیین مجازات برای انجام دهنده آن در قانون مجازات اسلامی ممکن است برای افرادی که بدین صورت از طریق خیانت کردن در مال و اموالشان متضرر شده اند این سوال بوجود بیاید که هزینه دادرسی یا همان هزینه رسیدگی به جرم خیانت در امانت چقدر است ؟

در این مقاله ضمن تعریف مختصری که از جرم و خصوصا جرم خیانت در امانت کردیم به این موضوع خواهیم پرداخت که هزینه رسیدگی یا هزینه دادرسی جرم خیانت در امانت چقدر است و افراد برای شکایت از این جرم با چه مدارکی و به کجا باید مراجعه کنند .



هزینه دادرسی خیانت در امانت

 با توجه به این که گفتیم خیانت در امانت جرم است و در قانون مجازات اسلامی برایش مجازات در نظر گرفته شده است ، پس متوجه این موضوع می شویم که خیانت در امانت از حیطه موضوعات حقوقی خارج و داخل در مباحث حقوق کیفری است ، چون مطابق قانون مجازات اسلامی برایش مجازات در نظر گرفته شده است . یعنی شاکیان این جرم برای درخواست رسیدگی می بایست از طریق دادن دادخواست کیفری اقدام کنند اما این که این دادخواست صرفا به صورت کیفری ارائه شود الزامی ندارد و شکات می توانند در حالت خواهان رد مال دعوای خیانت در امانت از طریق دادگاه حقوقی هم اقدام کنند .

 به دلیل این که ارائه دادخواست حقوقی هزینه بیشتری نسبت به ارائه شکایت کیفری دارد در بیشتر موارد روش شکایت کیفری مورد توجه شاکیان جرم خیانت در امانت است البته اشاره به این نکته نیز خالی از لطف نخواهد بود که حتی با ارائه شکایت به دادسرا و دادگاه عمومی و انقلاب و حتی مجرم شناخته شدن متشاکی علیه یا کسی که از او شکایت شده است ، در آخر شاکی برای گرفتن مالش باید از طریق ارائه دادخواست حقوقی برای رد مالی که از طریق خیانت در امانت از او برده شده است اقدام کند .

 صرف مجرم شناخته شدن فرد به انجام جرم خیانت در امانت در دادگاه کیفری باعث حکم به رد مال شاکی نخواهد شد . تفاوتی که ارائه این دادخواست حقوقی برای رد مال ناشی از خیانت در امانت با دیگر دادخواست های حقوقی دارد این است که در همان دادگاه کیفری هم زمان با رسیدگی به جرم خیانت در امانت به این مورد هم رسیدگی خواهد شد و برایش رای صادر می شود .

هزینه رسیدگی به جرم خیانت در امانت در دعاوی کیفری به دو دسته تقسیم می شود :

دعاوی مربوط به چک بلامحل .

 سایر دعاوی کیفری به جز چک بلامحل .

 هزینه رسیدگی دعوای مربوط به چک بلامحل با توجه به مبلغ چک متغیر خواهد بود مثلا هزینه چک تا مبلغ یک میلیون ریال ۶۰ هزار ریال و نسبت به مازاد تا ده میلیون ریال ۳۰۰ هزار ریال همچنین نسبت به مازاد تا یکصد میلیون ریال ۴۰۰ هزار ریال و نسبت به مازاد بر یکصد میلیون ریال یک در هزار خواهد بود . 

  هزینه رسیدگی به سایر دعاوی کیفری خیانت در امانت مبلغ 10 هزار تومان است و هزینه ابطال تمبر برای تقدیم شکواییه در دعاوی کیفری 50000 ریال یعنی پنج هزار تومان است ، و با توجه به این که گفتیم شاکی برای رد مال خیانت در امانت نیاز به ارائه دادخواست حقوقی دارد که در دادگاه کیفری رسیدگی کننده به جرم خیانت در امانت به آن هم رسیدگی خواهد شد ، هزینه این برگه دادخواست حقوقی هم 2000 توامان است .

 اگر مبلغ مال یا چک بلامحل تا 20 میلیون تومان باشد و شاکی دعوای خیانت در مانت خواهان پس گرفتن آن باشد می بایست در شورای حل اختلاف طرح دعوا کند که طرح دعوا در شورای حل اختلاف رایگان نخواهد بود . هزینه رسیدگی دعاوی مالی در شورای حل اختلاف : معادل ۵ درصد هزینه دادرسی در محاکم دادگستری و در دعاوی کیفری و غیرمالی : معادل هزینه دادرسی در محاکم دادگستری خواهد بود .

 

حتما بخوانید: مجازات خیانت در امانت

 

برای شکایت از جرم خیانت در امانت به کجا باید مراجعه کرد

همان طور که گفتیم معمولا جرم خیانت در امانت در مورد اموال منقول و اموال غیر منقول همچنین اسناد و مدارکی از جمله سفته ، چک و غیره اتفاق می افتد . که برای شکایت از این جرم شاکی پرونده ابتدا بایستی شکایت کیفری تنظیم و آن را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا کلانتری محل وقوع جرم به دادسرا تحویل دهد تا در آن جا تحقیقات مقدماتی نسبت به اثبات جرم متهم صورت بگیرد و در صورتی که مجرمیت متهم و وقوع جرم خیانت در امانت اثبات شد پرونده برای رسیدگی و صدور حکم به دادگاه کیفری ارسال می شود .

 در هر صورت برای شکایت هر از هر جرمی چه در دادسرا یا دادگاه می بایست شرایط اثبات جرم از طرف شاکی وجود داشته باشد مثلا شرایط اثبات جرم خیانت در امانت به شرح زیر است :

 جرم خیانت در امانت در مورد اموال و یا چک ، سفته و پول و غیره باشد .

مال یا پول امانت داده شده باید به شخص امینی که مرتکب جرم خیانت در امانت شده است سپرده شده باشد و امین در این پول یا مال تصرف کرده باشد .

 سپردن مال به امین از جانب مالک آن کاری کاملا قانونی و راه قانونی باشد مثلا نگهداری از مال دزدی نباشد .

مال سپرده شده به امین در هر صورت متعلق به شخص دیگری باشد نه خودش . حتی اگر ذره ای آن از طریق ارث به خودش برسد تصرف مال غیر نخواهد بود .

 جرم خیانت در امانت مقید به نتیجه است یعنی حتما باید بواسطه آن ضرری به مالک رسیده باشد .

 اگر در دادگاه کیفری جرم متهم به ارتکاب خیانت در امانت محقق شود ، در ضمن حکم مجرمیت مجرم دادگاه حکم به رد مال شاکی نخواهد داد و شاکی برای گرفتن مالش باید دادخواست حقوقی بدهد و چنانچه قبلا هم گفتیم این دادخواست حتما لازم نیست که در دادگاه حقوقی ارائه شود ، شاکی می تواند برای پس گرفتن مالش دادخواست حقوقی تتنظیم کند و در همان دادگاه کیفری رسیدگی کننده به جرم خیانت در امانت مطرح کند در تا در ضمن رسیدگی به جرم خیانت در امانت به آن هم رسیدگی شود .

 

حتما بخوانید: جرم و عناصر تشکیل دهنده آن

 

مدارک لازم برای شکایت از جرم خیانت در امانت

برای طرح هر شکایتی می بایست یک سری اسناد مدارک که به اثبات جرم از سوی متهم کمک می کند ضمیمه شکایت نامه شود که طرح شکایت خیانت در امانت از این قاعده مستثنی نخواهد بود . مدارک لازم در زمان طرح شکایت این جرم به شرح زیر است :

 رسیدی که از امین بابت به امانت گذاشتن مال گرفته شده است و در حال حاضر شاکی خواستار پس گرفتن همان مال از امین خائن است .

تنظیم شکایت مبنی بر جرم خیانت در امانت از سوی شاکی و ارسال اظهارنامه برای امین خائن در جهت پس گرفتن مالش ، سپس مراجعه به دادسرا برای طرح دعوی .

اگر شاهد برای شهادت دادن وجود دارد نام بردن اسامی آنان در جهت اثبات ادعا و ارائه هر گونه مدارک و مستنداتی که ممکن است در صدور رای به نفع شاکی موثر واقع شود .

 

در ادامه بخوانید: دادنامه کیفری چیست

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این که هزینه دادرسی جرم خیانت در امانت چقدر است در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی تلفنی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون این که هزینه دادرسی جرم خیانت در امانت چقدر است پاسخ دهند .

 

سوالات متداول

 

1- ✔️ آیا برای رسیگی به شکایت از جرم خیانت در امانت باید هزینه ای پرداخت کرد ؟

✔️ در قانون رسیدگی به تمامی شکایات نیازمند پرداخت هزینه ای است که به آن هزینه دادرسی می گویند و جرم خیانت در امانت هم از این قاعده مستثنی نیست که در متن مقاله تعوضیح داده شده است .

2- ✔️ آیا به محض حکم مجرمیت فرد امین خیانت در امانت کننده او باید مال گرفته شده را پس بدهد ؟

✔️ خیر شاکی جرم خیانت در امانت برای گرفتن مالش نیاز به ارائه دادخواست حقوقی دارد که در متن مقاله توضیح داده شده است .

3- ✔️ در چه صورتی پس ندادن مال به صاحبش را می توان خیانت در امانت دانست ؟

✔️ در صورتی که جرم خیانت در امانت نسبت به اموال و یا چک و سفته و پولی اتفاق افتاده باشد که شاکی به امین سپرده است که کامل تر این شرایط در متن مقاله توضیح داده شده است.

منبع : هزینه دادرسی خیانت در امانت

خیانت در امانت کارت بانکی

۱,۴۱۴ بازديد

زمانی جرم خیانت در امانت کارت بانکی محقق می شود که شخص دارنده کارت به دلایل مختلفی که خودش قادر به استفاده نیست ، کارت را با تمام اطلاعات برای استفاده مشخص به امین می سپارد، اما امین از مبلغ موجود در کارت استفاده ناروا می کند و موجب ورود ضرر به دارنده کارت می شود ، در غیر این صورت مصداق خیانت در امانت نخواهد بود و می تواند تحت عناوین مجرمانه سرقت یا کلاهبرداری مورد تعقیب قرار بگیرد .

 

 

واژه امانت گذاشتن یا این که فردی امین و مورد اطمینان است به وفور در زندگی روزمره افراد به کار می‌ رود و همه افراد جامعه تقریبا آشنایی کاملی با این معنا و مفهوم دارند . امانت دار کسی است که شخصی مالش را برای نگهداری یا خرج کردن یا اجاره دادن یا هر چیز دیگری به جز استفاده نا به جا و غیر از آن چه مورد نظر خودش است به او می سپارد . اگر بعد از سپردن مال ، مالک از امین درخواست کند که آن چه را به وی سپرده به او برگرداند و او از انجام این کار خودداری کرده و در مقابل به مالک مال ضرری هم از این خیانت در امانت واقع شود، می توان گفت جرم خیانت در امانت محقق شده است .

با توجه به تعریفی که شد دیگر هر اتفاقی و هر سپردن مالی و عدم برگرداندن آن خیانت در امانت محسوب نمی شود . مسئولیت امین در مقابل مالک مال از زمان سپردن مال به او شروع می ‌شود و عرف و قانون حکم می‌ کند تا امین تلاش کند مال امانی در راهی که مورد نظر مالک است ، مصرف شود و همچنین در حفظ و نگهداری آن تمام تلاش خودش را انجام بدهد .

 گاهی امین با هر انگیزه‌ای مرتکب برخی کارها می شود که ممکن است نه ‌تنها امین را مسئول جبران خسارات ناشی از عدم حفظ مناسب مال کند، بلکه بنا به وجود شرایطی که در قانون مجازات اسلامی به عنوان ارکان تحقق جرم خیانت در امانت آمده است، منجر به مجرم شناخته شدن امین و مجازات او شود و اینجا است که از جرم خیانت در امانت صحبت به میان خواهد آمد .

حال ممکن است با توجه به تعاریفی که از جرم خیانت در امانت شده است و لزوم اجتماع شرایطی برای تحقق آن ، در قانون مجازات اسلامی ، این سوال برای برخی افراد به وجود بیاید که استفاده از کارت بانکی هم از مصادیق جرم خیانت در امانت محسوب می شود یا خیر ؟

در این مقاله ضمن تعریف مختصری که از جرم خیانت در امانت کردیم، به بیان این موضوع نیز خواهیم پرداخت که خیانت در امانت کارت بانکی چیست و چگونه اتفاق می افتد و نحوه تنظیم شکواییه خیانت در امانت کارت بانکی به چه صورت است. همچنین نمونه فرم شکواییه خیانت در امانت را برای دانلود قرار خواهیم داد .



خیانت در امانت کارت بانکی

 مطابق ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی : «هرگاه اموال منقول یا غیرمنقول یا نوشته‌ هایی از قبیل ‌سفته، چک، قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یا بی‌ اجرت به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیای مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی‌ برسد و شخصی که آن اشیا نزد او بوده، آن ها را به ضرر مالکان یا متصرفان آن ها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود کند ، به حبس ‌از 6 ماه تا سه سال محکوم خواهد شد. »

 در توضیح این ماده می توان گفت 4 عامل اگر وجود داشته باشد می توان گفت جرم خیانت در امانت محقق شده است، در غیر این صورت هر عملی جرم نخواهد بود . این 4 مورد عبارت اند از: تصاحب ،‌استعمال ، ‌گم کردن و تلف کردن که یک به یک  به تعاریف این ها در مورد تحقق جرم خیانت در امانت کارت بانکی می پردازیم .

 تصاحب 

 تصاحب کردن یعنی امینی که مال به او سپرده شده است با مال امانی رفتاری کند که انگار در مالکیت خودش است .‌ مثلا آن را بفروشد و یا هدیه دهد و یا اینکه مالک اصلی مال وقتی مال را مطالبه می ‌کند ، آن را بر نگرداند . حتما باید کسی که خیانت در امانت می‌ کند، قصد به تصرف در آوردن مال به ملکیت خودش را داشته باشد و این قصد را در عمل با انجام کار هایی که بیان کردیم نشان دهد .

زمانی که امین مال امانی را به تصرف خودش در می آورد لازم نیست که حتما این تصاحب ‌کردن مدت زمانی طول بکشد تا بگوییم این عنصر اتفاق افتاده است، بلکه در همان لحظه اول خیانت در امانت واقع می ‌شود. عدم پس دادن مال امانی به مالک اصلی آن بعد از ابلاغ اظهارنامه رسمی، نشان‌ دهنده تصاحب ‌کردن مال توسط امین است .

 لازم است که کسی که مالش را نزد امین به امانت گذاشته است، آن را مطالبه کند و امین مالش را به او پس ندهد تا بگوییم خیانت در امانت است . امین باید قصد تصاحب کردن آن را داشته باشد که همان سوء‌نیت است . با پشیمانی امین پس از تصاحب کردن مال امانی، جرم خیانت در امانت منتفی نمی ‌شود.

 استعمال یا مصرف کردن مال امانی

 منظور از استعمال یا استفاده کردن از مال امانی همان استفاده ای است که مورد نظر مالک مال نیست که در عالم حقوق استفاده ناروا نامیده می شود . مثلا شخصی ماشینش را به دیگری قرض می دهد تا به دکتر برود اما او برای منزل در حال ساختش با ماشین مصالح حمل می کند . باید دانست که لازم نیست هر استفاده نا روایی مال را از بین ببرد ، ممکن است مال باقی بماند، اما خیانت در امانت هم محقق باشد .

 

حتما بخوانید: مجازات خیانت در امانت

 اتلاف یا تلف کردن مال امانی

‌ یعنی امین از روی عمد و سوء نیت مالی که به او سپرده شده را تلف کند و رد مال را به صاحبش انجام ندهد ، نه این که مال امانی در اثر سیل و زلزله و یا حوادث قهری تلف شده باشد . تلف کردن عمدی امین چه نسبت به کل مال باشد و یا قسمتی از آن، خیانت در امانت محسوب می شود .

 در تلف کردن مال امانی فرقی ندارد که خیانت در امانت توسط امین شخصا انجام شود و یا غیر ‌مستقیم باشد مثلا امین ماشین امانی را آتش بزند و یا شرایطی را ایجاد کند که ماشین آتش بگیرد . ممکن است امین، ترک فعل شرط شده را بکند مثلا گلدانی را که به او سپرده اند را عمدا آب ندهد و گل پژمرده شود و از بین برود .

مفقود کردن یا گم کردن

 در چنین حالتی امین بدون اینکه مال را تلف کند ، ‌باعث می شود که مالک نتواند به مالی که به او سپرده است دسترسی پیدا کند . مثلا اینکه انگشتر امانی را در دره ای بیندازد . امین باید در این اقدام قصد خارج کردن مال از دسترس مالکش را داشته باشد، اما اگر در اثر کوتاهی و سهل انگاری کردن امین ، مال مورد امانت گم شود ، امین فقط باید خسارت مالک را جبران کند، اما مرتکب جرم خیانت در امانت نشده است .

  با تمام این تفاسیری که گفته شد یک مورد به عنوان عنصر اصلی تحقق جرم خیانت در امانت در تمامی این ها وجود داشت که سپردن مال از طریق خود مالک به امین بود در غیر این صورت اگر وصف سپردن نباشد، اصلا خیانت در امانت محقق نیست . با این توضیحات به این نتیجه می رسیم که تنها زمانی می توان استفاده از کارت بانکی را مصداق جرم خیانت در امانت دانست که :

 صاحب کارت بانکی در جایی مانند بیمارستان یا زندان یا به هر دلیلی مانند مریضی و ناتوانی جسمی و حرکتی یا بلد نبودن استفاده از آن به دلیل سن زیاد کارتش را به شخصی به عنوان امین سپرده باشد . تا امین فقط از طریق آن هزینه های مورد نظر صاحب کارت را بپردازد اما امین از این کارت بانکی استفاده هایی غیر از آنچه مورد نظر مالک بوده است را انجام می دهد و در صورت درخواست مالک آن را پس نمی دهد .

 بعد از درخواست مالک و پس ندادن امین خیانت کننده ، دارنده کارت بانکی می تواند از طریق بانک صادر کننده کارت آن را بسوزاند و بعدا با عنوان خیانت در امانت از امین شکایت کند، چون استفاده ناروا کرده یا همان استعمال غیر مورد نظر مالک . اگر وصف سپردن از جانب خود مالک به امین نباشد، خیانت در امانت محقق نشده است .

 اگر دارنده کارت بانکی ، کارت را به امین نسپرده باشد تا از آن بابت مخارجی که مورد نظرش بوده استفاده کند ، خیانت در امانت محقق نخواهد بود ولی شاید بتوان عنوان سرقت یا کلاهبرداری و دیگر جرایم را بر آن بار کرد . مثلا شخصی از شما می خواهد کارت بانکی خالی تان را برای جا به جایی پول در اختیارش بگذارید اما او از طریق آن اقدام به کار هایی دیگر می کند .

این جا خیانت در امانت محقق نیست چون علاوه بر این که وصف سپردن از جانب مالک وجود نداشته است هیچ یک از چهار موردی که نام بردیم مانند تصاحب ، مفقود ، تلف کردن و استعمال با توجه به این که می توان کارت بانکی را سوزاند و دوباره گرفت در مورد آن اتفاق نیفتاده است .

 باید توجه داشته باشید که خیانت در امانت حتما باید در قالب یکی از این چهار عمل صورت بگیرد . بنابراین اگر کارت بانکی تان را نزد دیگری به امانت گذاشته باشید و به امین مراجعه کنید و بگوید کارت را بده،‌ ولی او در جواب بگوید که بعدا آن را به تو می ‌دهم و یا این که یک جای امنی گذاشته ام که الان در خاطرم نیست ،‌ این خیانت در امانت نیست و مشمول هیچ کدام از اعمال فوق نمی ‌باشد .

 

بیشتر بخوانید: نمونه فرم شکواییه

 

نحوه تنظیم شکایت نامه خیانت در امانت کارت بانکی

 بعد از توضیحاتی که در مورد جرم خیانت در امانت گفته شد، یک نمونه شکواییه خیانت در امانت کارت بانکی در این جا آورده ایم تا با مطالعه آن، اشخاص بتوانند به راحتی چنین شکایتی را تنظیم کنند .

 

شاکی: خانم/ آقای: …/ کد ملی: …/ آدرس: …

مشتکی عنه: خانم/ آقای: …/ کد ملی: …/ آدرس: …

وکیل: خانم/ آقای: …/ کد ملی: …/ به نشانی: …

محل وقوع جرم: تهران، …

موضوع جرم: خیانت در امانت

تاریخ وقوع جرم: ../../../../..

ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ...

با سلام و عرض ادب

احتراماً به استحضار می رسانم که اینجانب شکایت خود را تحت عنوان مجرمانه خیانت در امانت تقدیم می دارم :

در تاریخ....... بنده برای خرج بیمارستان و به علت ناتوانی جسمی کارت بانکی خود را با تمام اطلاعات در اختیار خانم یا اقای ... قرار دادم تا هزینه های مربوط به بیمارستان من را تامین کند ، اما ایشان با استفاده ناروا و بر خلاف آن چه ما بین خودمان تعهد کرده بودیم، از مبلغ داخل کارت استفاده های دیگری کرده است .

متاسفانه مشتکی عنه محترم بدون رعایت آنچه مد نظر من بوده و بدون پرداخت مخارج بیمارستان بنده ، اقدام به خرج پول های بنده کرده است و ضرر هنگفتی را متوجه بنده نموده اند؛ فلذا مطابق با توضیحات داده شده، تقاضای رسیدگی و صدور دستور مقتضی من باب احقاق حق اینجانب مورد استدعاست . مدارک بستری بیمارستان و پرینت حساب بانکی در زمانی که این جانت قادر به فعالت نبوده و بستری بوده ام نیز ضمیمه شکایت نامه است .

 

دانلود نمونه شکواییه خیانت در امانت

برای دانلود نمونه فرم شکایت نامه خیانت در امانت برای مال امانی می توانید روی گزینه زیر کلیک کنید .

 

برای دانلود نمونه فرم شکایت نامه خیانت در امانت کلیک کنید

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تحقق جرم خیانت در امانت از طریق کارت بانکی در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی تلفنی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تحقق جرم خیانت در امانت از طریق کارت بانکی پاسخ دهند .

 

در ادامه بخوانید: نحوه تنظیم شکواییه مزاحمت تلفنی

 

 

سوالات متداول

 

1- ✔️ آیا ممکن است جرم خیانت در امانت از طریق کارت بانکی محقق شود ؟

✔️ بله اگر عنصر سپرده شدن از جانب مالک کارت بانکی و ایجاد ضرر به او وجود اشته باشد که در متن مقاله توضیح داده شده است .

2- ✔️ در چه صورت استفاده امین از کارت بانکی مصداق جرم خیانت در امانت محسوب می شود ؟

✔️ در صورتی که مالک کارت را به امین برای استفاده مشخصی سپرده باشد اما امین استفده ای غیر از آن بکند و موجب ضرر مالک شود که در متن مقاله توضیح داده شده است .

3- ✔️ وجود چه مواردی موجب تحقق جرم خیانت در امانت خواهد شد ؟

✔️ وجود یکی از ارکان استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود از طرف امین پس از سپردن مال از جانب مالک به او که در متن مقاله توضیح داده شده است .

منبع : خیانت در امانت کارت بانکی

مدارک لازم برای ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی

۱,۴۰۱ بازديد

متقاضیان شرکت در آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400 لازم است تا پیش از اقدام برای ثبت نام در آزمون، از مدارک لازم برای ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی ۱۴۰۰ کسب اطلاع نموده و این مدارک را فراهم نمایند. مدارک لازم برای ثبت نام آزمون دفتریاری 1400 شامل عکس، کپی مدرک تحصیلی، کارت ملی، شناسنامه کارت پایان خدمت و گواهی مربوط به سهمیه ایثارگری می باشد.

 

 

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هر ساله اقدام به برگزاری آزمونی تحت عنوان آزمون دفتریاری اسناد رسمی کرده که ثبت نام و بارگذاری مدارک این آزمون از طریق درگاه الکترونیکی موسسه معین به آدرس saazmoon.com انجام می گیرد.

متقاضیان شرکت در آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400 نیز مانند متقاضیان سایر آزمون های حقوقی باید در هنگام ثبت نام، مدارک هویتی، تحصیل و شغلی خود را در درگاه الکترونیکی موسسه معین بارگذاری نمایند. با توجه به اینکه فراهم نبودن این مدارک یا نقص آنها می تواند سبب محرومیت متقاضی را از آزمون فراهم آورد، ضروری است که داوطلبان شرکت در آزمون دفتریاری اسناد رسمی ۱۴۰۰ پیش از هر گونه اقدام برای ثبت نام و واریز وجه آزمون، از فراهم بودن این مدارک کسب اطمینان نمایند.

از این رو ما نیز در این مقاله، در بخش نخست، مدارک لازم برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 را به طور کامل معرفی نموده و در بخش دوم، به توضیح نکات مهم و اصلی مرتبط با مدارک آزمون دفتریاری می پردازیم.



مدارک لازم برای ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400

شرکت در آزمون دفتریاری اسناد رسمی نیز مانند دیگر آزمون های حقوقی، مستلزم فراهم کردن مدارک خاصی می باشد. این مدارک علاوه بر اینکه امکان ثبت نام متقاضیان را در سامانه ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی فراهم می کند، صلاحیت تحصیلی و حرفه ای متقاضیان را نیز جهت شرکت در آزمون دفتریاری اسناد رسمی اثبات می نماید.

اگرچه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به عنوان متولی برگزارکننده آزمون دفتریاری، هنوز اطلاعیه رسمی برگزاری آزمون دفتریاری اسناد رسمی1400 را اعلام ننموده، اما با توجه به اعلامیه های آزمون دفتریاری اسناد رسمی در سال های گذشته، می توان پیش بینی نمود که اسناد زیر به عنوان مدارک لازم برای ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی ۱۴۰۰ جهت شرکت در این آزمون ضروری بوده که لازم است تا پیش از فرا رسیدن زمان ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی، تکمیل و فراهم گردد.

کپی مدرک تحصیلی ( مدرک لیسانس در صورت نداشتن سابقه کاری و مدرک دیپلم در صورت داشتن حداقل یک سال کارآموزی در دفاتر اسناد رسمی )

کپی تمام صفحات شناسنامه

کپی دو طرف کارت ملی 

کپی دو طرف کارت پایان خدمت یا معافیت دائم ( برای آقایان )

دو قطعه عکس در ابعاد ( 4× 3 ) و پشت نویسی شده

گواهینامه ICDL در صورت وجود

گواهی مرتبط با سوابق ایثارگری ( مختص داوطلبان دارای سهمیه )

به محض انتشار اطلاعیه ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400، مدارک ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی ۱۴۰۰ اعلام شده و مقاله به روزرسانی می شود

از آنجا که منابع مطالعاتی آزمون دفتریاری اسناد رسمی هچ گاه از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اعلام نشده و پیش بینی می شود که منابع آزمون دفتریاری اسناد رسمی ۱۴۰۰ نیز توسط این سازمان اعلام نگردد، به داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400 را داشته، توصیه می گردد جهت برنامه ریزی بهتر، مقاله منابع آزمون دفتریاری را که لینک آن در ادامه مطلب قرار داده شده را مطالعه نمایند.

حتما بخوانید: منابع آزمون دفتریاری اسناد رسمی

 

 

مشاوره مدارک ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی1400

شرکت در آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400 نیز همچون سایر آزمون های برگزار شده در سطح کشور  همچون آزمون سردفتری اسناد رسمی، مستلزم رعایت شرایط و نکاتی است که گاه عدم رعایت آن توسط متقاضی، به از دست رفتن فرصت آزمون منتهی می شود. به همین دلیل ضروری است که متقاضیان شرکت در آزمون دفتریاری ۱۴۰۰ پیش از شروع ثبت نام از رعایت نکات زیر، کسب اطمینان نمایند:

حداقل سن شرکت در آزمون 20 سال و حد اکثر 50 سال می باشد؛ بنابراین متقاضیانی که کمتر یا بیشتر از محدوده سنی تعیین شده را دارا بوده، حق ثبت نام برای آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400 را نخواهند داشت.

دارندگان مدرک کمتر از دیپلم حتی به فرض سابقه کاری در دفاتر اسناد رسمی، مجاز به شرکت در آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400 نمی باشند؛ دارندگان دیپلم نیز به شرط حداقل یک سال سابقه کارآموزی نزد یکی از دفاتر اسناد رسمی، مجوز شرکت در آزمون دفتریاری 1400 را خواهند داشت.

ثبت نام و پذیرش در آزمون کتبی دفتریاری ، حقی را برای شرکت کنندگان در آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400 ایجاد نکرده و صرفا قبولی نهایی داوطلبان پس از مصاحبه، ملاک پذیرش قطعی آن ها می باشد.

در صورتی که از شرایط ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی اطلاع نداشته و در مورد این نکته که آیا شما واجد شرایط لازم برای ثبت نام آزمون دفتریاری می باشید یا خیر، تردید دارید، می توانید با مطالعه مقاله زیر، پیش از هر گونه اقدام برای ثبت نام در آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400، از صلاحیت خود برای شرکت در آزمون دفتریاری، کسب اطمینان نمایید.

در ادامه بخوانید: شرایط ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مدارک ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400 در کانال تلگرام آزمون های حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مدارک ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی ۱۴۰۰ پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

 

1- مدارک لازم برای ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400 چه مدارکی می باشند؟

عکس کپی مدرک تحصیلی کارت ملی شناسنامه و کارت پایان خدمت از جمله مدارک لازم برای ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400 بوده که جزئیات آن در متن مقاله توضیح داده شده است.

2- ثبت نام و بارگذاری مدارک آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400 از چه طریق انجام می گیرد؟

ثبت نام و بارگذاری مدارک آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400 از طریق درگاه الکترونیکی موسسه معین به آدرس saazmoon.com انجام می گیرد که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.

3- آیا دارندگان مدرک تحصیلی کمتر از دیپلم نیز مجاز به شرکت در آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400 می باشند؟

خیر دارندگان مدرک تحصیلی کمتر از دیپلم نیز مجاز به شرکت در آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400 نبوده که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.

منبع : مدارک لازم برای ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی

ثبت نام در سامانه ثنا برای دریافت وام بانکی

۱,۵۱۰ بازديد

به منظور اقدام برای دریافت وام از طریق سامانه ثنا در تعدادی از بانک ها و موسسات اعتباری لازم است تا ابتدا در این سامانه یا به صورت آنلاین و یا به صورت حضوری ثبت نام کرده و سپس با ارائه شناسه قضایی صادر شده از سوی این سامانه برای شخص متقاضی و ضامن های او درخواست دریافت وام وی ثبت و ابلاغیه های مورد نیاز به صورت آنلاین و با استفاده از این سامانه به وی ارائه خواهد گشت .

 

 

گستردگی و فراگیری که امروزه در استفاده از اینترنت و خدمات الکترونیکی در زندگی و فعالیت های روزانه افراد به وجود آمده سبب گشته تا اکثریت ارگان های دولتی از جمله قوه قضاییه نیز به دنبال روش هایی برای ارائه خدمات خود به صورت الکترونیکی و آنلاین باشند .

در همین راستا این سازمان اقدام به ارائه برنامه الکترونیکی با عنوان سامانه ثنا به منظور ارائه هر چه بهتر خدمات الکترونیکی مانند ارسال آنلاین ابلاغیه ها و اطلاعیه های خود از طریق این سامانه به طرفین دعوا ، نمایندگان قانونی آن ها ، کارشناسان ، ضابطان قضایی و ... کرده است . همچنین تعدادی از بانک ها و موسسات اعتباری شرط ثبت نام در این سامانه و ارائه شناسه قضایی برای ورود به حساب کاربری و مشاهده ابلاغیه های ارسالی را برای دریافت انواع وام ( مانند طرح مشارکت ، طرح میثاق ، وام ازدواج و ... ) پیش روی مشترکین خود قرار داده اند .

برای دریافت وام از طریق سامانه ثنا لازم است تا ابتدا در این سامانه به صورت آنلاین و یا حضوری ثبت نام کرده و سپس با استفاده از ارائه شناسه قضایی که در اختیار فرد قرار می گیرد اقدام به ثبت درخواست برای دریافت وام از بانک ها و موسسات اعتباری که از این سامانه استفاده می کنند کرد . در ادامه به ارائه مطالبی در رابطه با سامانه ثنا و نحوه ثبت نام در آن برای دریافت وام از بعضی از بانک ها و موسسات اعتباری پرداخته شده است .



نحوه دریافت شناسه قضایی سامانه ثنا

متقاضیان برای دریافت شناسه قضایی از طریق سامانه ثنا قبل از هر چیز لازم است که در این سامانه ثبت نام کنند . این ثبت نام اولیه هم برای افراد حقیقی و هم برای افراد حقوقی موجود می باشد که برای این منظور می توانند هم از طریق مراجعه به سایت سامانه ثبت نام الکترونیک به نشانی sana.adliran.ir و طی کردن مراحل ثبت نام ثنا و احراز هویت به صورت آنلاین و غیر حضوری اقدام کرده، و هم با مراجعه حضوری به دفاتر خدمات قضایی، اقدام به ثبت نام و دریافت شناسه قضایی نمایند.

لازم به ذکر است که برای دریافت وام ( مانند وام ازدواج ) نه تنها شخص وام گیرنده بلکه ضامن های وی نیز ملزم به ارائه شناسه قضایی دریافت شده خود از سامانه ثنا هستند در غیر این صورت شخص متقاضی مجاز به دریافت وام از این بانک ها و موسسات اعتباری نمی باشد . از جمله اطلاعاتی که در فرایند احراز هویت ثبت نام ثنا مورد نیاز است می توان به ارائه اثر انگشت ، امضا شخص گیرنده وام و ... اشاره کرد .

حتما بخوانید: دریافت برگه ثنا

 

 

علت استفاده از شناسه قضایی برای دریافت وام چیست

تعدادی از بانک ها و موسسات اعتباری برای پرداخت وام های خود شرایطی را تعریف کرده اند که از جمله آن ها داشتن شناسه قضایی سامانه ثنا به هنگام ثبت درخواست وام ( مانند وام ازدواج ) می باشد که برای این کار باید برگه پرینت استعلام سامانه ثنا را به بانک یا موسسه مورد نظر ارائه دهند . دلیل استفاده از این شناسه در بانک ها ارائه هرچه بهتر خدمات اطلاع رسانی و برقراری ارتباط با مشتریان و دارندگان حساب در این بانک ها می باشد .

در واقع با استفاده از این سامانه بانک ها می توانند تمامی اظهارنامه ها و اوراق قضایی خود را به صورت الکترونیکی در اختیار مشتریان خود قرار داده و بدون نیاز به مراجعه حضوری و یا ارسال فیزیکی آن ها تمام اطلاع رسانی ها و ابلاغیه های مورد نیاز برای دریافت وام در سریع ترین حالت ممکن انجام شده و به دست آن ها برسد .

همچنین استفاده از سامانه ثنا سبب برطرف شدن مشکلاتی مانند تاخیر در دریافت ابلاغیه ها ، مفقود شدن ابلاغیه ها ، عدم حضور در منزل برای دریافت ابلاغیه و ... شده است چرا که افراد تنها با وارد شدن به سامانه ابلاغیه الکترونیک از طریق وارد کردن شناسه قضایی خود در این سایت می توانند تمامی ابلاغیه های مورد نظر را به صورت آنلاین دریافت کنند .

 

بیشتر بخوانید: مشاهده ابلاغیه الکترونیکی سامانه ثنا

 

روش های ثبت نام در سامانه ثنا

برای ثبت نام در سامانه ثنا از دو روش ثبت نام حضوری و آنلاین می توان استفاده کرد . در ادامه به ارائه توضیحی در مورد هر دو روش می پردازیم :

 ثبت نام آنلاین و غیر حضوری : 

طبق  اعلام رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه  با ایجاد " سامانه احراز هویت برخط قوه قضاییه "از دی ماه 1399، این امکان برای متقاضیان فراهم شده است تا کلیه مراحل ثبت نام سامانه ابلاغ ثنا من جمله احراز هویت، را به صورت آنلاین و بدون مراجعه حضوری به دفاتر خدمات قضایی انجام دهند. بنابراین، کافی است که متقاضیان با مراجعه به سایت سامانه ثبت نام الکترونیک به نشانی sana.adliran.ir،  نسبت به ثبت نام و احراز هویت ثنا اقدام نمایند.

 ثبت نام حضوری :

چنانچه متقاضی، مایل به انجام مراحل ثبت نام ثنا و احراز هویت آن به صورت حضوری باشد، با مراجعه حضوری به نزدیک ترین دفتر خدمات الکترونیک قضایی و مراکز ثبت نام سامانه ثنا و دریافت فرم ثنا اقدام به ثبت نام در سامانه ثنا و همچنین تکمیل فرایند احراز هویت به منظور دریافت شناسه قضایی برای ورود به سامانه ثنا و مطالعه ابلاغیه های موجود می کند .

در ادامه بخوانید: ثبت نام سامانه ثنا

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام در سامانه ثنا برای وام​ در کانال تلگرام آیین دادرسی دینا عضو شوید ، همچنین کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت نام در سامانه ثنا برای وام​​ پاسخ دهند .

 

سوالات متداول

 

1- ✔️ نحوه دریافت شناسه قضایی به چه صورت است ؟

✔️دریافت شناسه قضایی و ثبت نام ثنا از هر دو روش غیر حضوری و حضوری ممکن می باشد که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است

2- ✔️ دلایل لزوم دریافت شناسه قضایی چه چیز هایی می باشد ؟

✔️ به منظور راحتی هرچه بیشتر مشترکین بانک ها و همچنین قوه قضاییه که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است

3- ✔️ آیا سامانه ثنا برای دریافت وام ازدواج هم مورد استفاده قرار می گیرد ؟

✔️ بله تعدادی از موسسات اعتباری و بانک ها برای پرداخت وام ازدواج از این سامانه استفاده می کنند که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است

منبع : ثبت نام در سامانه ثنا برای دریافت وام بانکی

ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400

۱,۴۲۲ بازديد

داوطلبان برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 باید شرایطی را از جمله تابعیت ایران،شرط سنی و لیسانس حقوق را دارا باشند. نحوه ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی ۱۴۰۰ از طریق سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بوده و مجموعه ای از دروس عمومی و تخصصی رشته حقوق، مواد درسی این آزمون را تشکیل می دهند. 

 

 

دفاتر اسناد رسمی یکی از نهادهای وابسته به قوه قضاییه می باشند که وظیفه تنظیم و ثبت اسناد را بر عهده دارند . البته منظور از وابستگی به قوه قضاییه وابستگی مالی نیست بلکه منظور آن است که این دفاتر تحت نظارت قوه قضاییه فعالیت می کنند .

بر طبق قانون دفاتر اسناد رسمی ، سر دفتر کسی است که کار ثبت و گواهی اسناد را انجام داده و تمام مسئولیت های دفترخانه بر عهده او قرار دارد . از آنجا که شغل سردفتری یکی از مشاغل بسیار حساس و حیاتی در اجتماع محسوب می شود ، لازم است یک گزینش بسیار دقیق برای انتخاب سردفتران انجام گیرد . به همین منظور آزمونی تحت عنوان آزمون سردفتری هر چند سال یکبار زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک برگزار می شود .

برای شرکت در آزمون سردفتری شرایط ویژه ای وجود دارد و از آنجا که تعداد دفاتر اسناد رسمی به مقدار نیاز جامعه وجود دارد ، این آزمون هر چند سال یکبار برگزار می شود . راه های دیگری نیز برای انتصاب منصب سردفتری وجود دارد از جمله آنکه سردفتری که در حال بازنشستگی است ، می تواند یک نفر را به عنوان جانشین خود معرفی کند . در ادامه به توضیحات کاملی در خصوص ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 می پردازیم .



زمان ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400

همانطور که گفته شد ، از آن جهت که تعداد دفاتر اسناد رسمی در سراسر کشور به حد اشباع رسیده و نیاز جامعه را برطرف می کند ، آزمون سردفتری اسناد رسمی هر چند سال یکبار برگزار می شود . به طور کلی زمان ثبت نام و برگزاری این آزمون روند از پیش تعیین شده و منظمی ندارد .

آخرین مرتبه ای که ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی انجام گرفت در اردیبهشت ماه سال 1397 بود و به همین دلیل احتمال ثبت نام و برگزاری این آزمون در سال 1400 وجود دارد . علاقه مندان می توانند به منظور اطلاع از زمان دقیق ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی ۱۴۰۰ عضو کانال تلگرام آزمون های حقوقی دینا شوند .

 

 به محض اعلام رسمی ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400، زمان دقیق ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 اعلام گردیده و مقاله بروزرسانی می شود.

بیشتر بخوانید: زمان ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی

 

شرایط ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400

از آنجایی که سردفتری ، یکی از مشاغل حساس و پر مسئولیت محسوب می شود لازم است که داوطلبان شرکت در این آزمون نیز شرایط خاصی را داشته باشند . از جمله این شرایط آن است که متقاضیان نباید به مشاغل قضاوت ، وکالت ، عضویت در موسسات دولتی یا وابسته به دولت و شهرداری ها ، عضویت در هیات مدیره و مدیر عاملی شرکت های تجاری و بانک ها یا موسسات بیمه ای و موسسات دولتی و یا وابسته به دولت مبادرت ورزیده و اشتغال داشته باشند . سایر شرایط شرکت در آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 از قرار ذیل هستند :

1- تابعیت ایرانی

2- التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

3- داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت ( مخصوص آقایان )

4- نداشتن سوء سابقه کیفری و سوء پیشینه موجب محرومیت از حقوق اجتماعی

5- عدم محکومیت به انفصال دائم از خدمات دولتی

6- عدم اعتیاد به تشخیص پزشکی قانونی

7- متقاضیان در بدو اشتغال باید دارای حداقل 24 و حداکثر 50 سال سن باشند .

 

​ مطابق با ماده 6 قانون دفاتر اسناد رسمی " اشخاص زیر را می توان به سردفتری دفترخانه اسناد رسمی تعیین نمود :

1- اشخاصی که دارای لیسانس حقوق در رشته قضایی یا الهیات از دانشکده الهیات باشند .


2- کسانی که دارای دو سال سابقه خدمات قضایی یا وکالت پایه یک دادگستری باشند .


3- سایر لیسانسیه ها به شرط داشتن سه سال سابقه دفتریاری .


4- اشخاصی که از مراجع مسلم دارای تصدیق اجتهاد طبق آیین نامه ای که به تصویب وزارت دادگستری می رسد باشند .


5- دفتریارانی که دارای گواهی قبولی امتحان مخصوص سردفتری و دفتریاری موضوع شق سوم ماده 10 قانون دفتر اسناد رسمی مصوب 1316 باشند به شرط داشتن پنج سال سابقه دفتریاری .


6- دفتریارانی که دارای دیپلم کامل متوسطه باشند به شرط داشتن هفت سال سابقه دفتریاری اول .


7- دفتریاران اول که در تاریخ تصویب این قانون شاغل بوده و 15 سال سابقه دفتریاری اعم از متناوب و مستمر داشته باشند .

 

 به محض اعلام رسمی ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400، شرایط ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 اعلام گردیده و مقاله بروزرسانی می شود.

حتما بخوانید: شرایط ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی

 

نحوه ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400

ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 فقط به صورت اینترنتی و از طریق مراجعه به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور انجام می گیرد . داوطلبان آزمون سردفتری می توانند پس از فراهم کردن مدارک لازم برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی، با انجام مراحل زیر، اقدام به ثبت نام در آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 نمایند:

1- مراجعه به درگاه الکترونیکی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به آدرس iripo.ssaa.ir

2- مطالعه اطلاعیه ثبت نام

3- خرید کارت

4- انجام فرآیند ثبت نام و تکمیل فرم و بارگذاری مدارک

5- دریافت کد رهگیری


 به محض شروع ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400، راهنمای تصویری برای اطلاع از چگونگی طی کردن مراحل ثبت نام در مقاله قرار داده می شود 

بیشتر بخوانید: منابع آزمون دفتریاری اسناد رسمی

 

مواد آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400

مواد آزمونی که در آزمون سردفتری اسناد رسمی مورد سوال قرار می گیرند به طور کلی شامل 9 مبحث می شوند که تمام آن ها مباحث حقوقی نیست و دروسی مثل ادبیات ، عربی و معارف را هم در بر می گیرد .

 

دروس امتحانی ضریب تعداد سوالات
ادبیات فارسی 2 15
عربی 1 15
احکام شرعی 2 15
اطلاعات عمومی و هوش 1 15
حقوق مدنی 3 20
حقوق ثبت 3 20
قانون و آیین نامه های دفاتر اسناد رسمی 3 20
حقوق جزا 2 20
حقوق تجارت 2 20

 

لازم به ذکر است که بعد از پذیرش در آزمون کتبی باید در مرحله گزینش ، کارآموزی و اختبار هم عبور کنند و پس از آن به عنوان سردفتر منصوب می شوند . در مرحله اختبار سوالات علمی به صورت شفاهی از متقاضیان پرسیده می شود .

همچنین، پیشنهاد می شود که متقاضیان شرکت در آزمون سردفتری اسناد رسمی با مطالعه بهترین منابع آزمون سردفتری اسناد رسمی و پرهیز از مطالعه منابع متعدد و تکراری، شانس قبولی خود را در این آزمون افزایش دهند

 

به محض اعلام رسمی ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 و انتشار دفترچه راهنمای آزمون، مواد درسی و منابع آزمون سردفتری ۱۴۰۰ در این بخش قرار گرفته و مقاله به روز رسانی می گردد.

 

سردفتران اسناد رسمی برای انجام امور دفترخانه نیاز به یک دفتریار دارند . به همین منظور لازم است یک نفر را که شرایط و توانایی لازم برای شرکت در آزمون دفتریاری دارد ، به سازمان ثبت اسناد و املاک معرفی کند . در واقع شرکت در این آزمون منوط به معرفی از سوی یک سردفتر می باشد . برای اطلاع از این آزمون می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.

در ادامه بخوانید: ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی 1400 در کانال تلگرام آزمون های حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت نام آزمون دفتریاری اسناد رسمی ۱۴۰۰ پاسخ دهند .

 

 

سوالات متداول

 

1- ✔️ شرایط سنی برای شرکت در آزمون سردفتری اسناد رسمی چگونه است ؟

✔️ داوطلبان در زمان اشتغال باید دارای حداقل 24 و حداکثر 50 سال سن باشند و برای اطلاع از سایر شرایط لازم برای ثبت نام می توانید مقاله را مطالعه کنید .

2- ✔️آیا آزمون سردفتری اسناد رسمی هر ساله برگزار می شود ؟

✔️ خیر ، آزمون سردفتری اسناد رسمی هر چند سال یکبار برگزار می شود و زمان ثبت نام یا برگزاری این آزمون روند منظم و از پیش تعیین شده ای ندارد که توضیحات کامل در خصوص آن در مقاله آورده شده است .

3- ✔️ در آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 چند درس مورد سوال واقع می شوند ؟

✔️ در آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400، 9 مبحث مورد سوال واقع می شود که بعضی از آن ها مباحث غیر حقوقی می باشند و جزئیات و ضرایب مربوط به این مواد آزمونی در مقاله بررسی شده است .

منبع : ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400

امکان انتقال تخفیف بیمه نامه ثالث از بیمه گذار به خودروی مشابه مالک

۱,۴۰۹ بازديد

انتقال تخفیف بیمه‌نامه شخص ثالث از بیمه‌گذار به خودروی مشابه مالک، والدین، همسر یا فرزندان بلاواسطه، از مصوبات مجلس و گام بلندی است که در قانون جدید بیمه شخص ثالث برداشته شده است.

بیمه مرکزی اعلام کرد: تخفیف‌های درنظر گرفته شده برای تهیه بیمه نامه شخص ثالث، حق مسلم کسانی است که با رعایت مقررات، قانونمداری، احتیاط و مسئولیت اجتماعی از مزایای قانونی بهره مند شده‌اند و طبیعتاً حق تقدم آنان برای استفاده از این مزیت خاص، محفوظ است.

در اطلاعیه بیمه مرکزی آمده است: طراحان آئین نامه جدید اعمال تخفیفات بیش از هر مؤلفه دیگری برای حفظ حقوق ذینفعان اصلی، برنامه ریزی کرده اند و حتی برای حفظ حقوق مترتب برای دارندگان تخفیف در خصوص شیوه‌های دیگر انتقال آن هم تدابیری اندیشیده اند.

در این میان «سامانه سنهاب» به عنوان چشم تیزبین صنعت بیمه و مرکز داده‌های بیمه‌ای این صنعت، نقش مهمی در پایش تخفیفات دارد و نکته مهم این است که اطلاعات ثبت نشده در این سامانه‌ها با اتخاذ راهکارهایی به قوت خود باقی خواهد بود.

بی تردید تبصره ماده شش قانون بیمه اجباری شخص ثالث می‌تواند از نشانه‌های آشکار اعتمادسازی و حفظ حقوق بیمه گذارانی باشد که پیش از این نگرانی‌هایی برای هدررفت سال‌های قانونمداری خود بودند. به نقل از بیمه مرکزی، کنار زدن غبار سوءتفاهم‌ها، تعبیرهای نادرست و شفاف سازی دستورالعمل‌های تازه از مأموریت‌های نهاد ناظر است که انتقال تخفیف‌های درنظر گرفته شده در بیمه نامه شخص ثالث یکی از جلوه‌های صیانت از حقوق بیمه گذاران به شمار می‌رود.

بازنشر و تشریح شرایط انتقال این مزیت‌های بیمه‌ای، رسالت رسانه‌هایی است که برای حفظ منافع عمومی تلاش می‌کنند و روشنگری در خصوص آخرین اصلاحات قانون بیمه شخص ثالث بیش از پیش در گرو پرداختن جدی و پیگیر رسانه‌ها به موضوعی است که گروه مخاطبان آن از مرز سی میلیون هموطن نیز فراتر می‌رود.

بیمه مرکزی همچنین اعلام کرد: انتقال تخفیف بیمه‌نامه شخص ثالث از بیمه‌گذار به خودروی مشابه مالک، والدین، همسر یا فرزندان بلاواسطه، از مصوبات بسیار ارزشمند مجلس شورای اسلامی به شمار می‌رود و گام بلندی است که در قانون جدید بیمه شخص ثالث برای حفظ منافع بیمه گذاران برداشته شده است.

منبع: امکان انتقال تخفیف بیمه نامه ثالث از بیمه گذار به خودروی مشابه مالک

در ادامه بخوانید: نحوه دریافت خسارت ناشی از تصادفات رانندگی

مدارک لازم برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی

۱,۴۱۳ بازديد

برای ثبت نام و شرکت در آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 ضروری است که متقاضیان، مدارکی را آماده نمایند. عکس، کپی مدرک تحصیلی، کارت ملی، شناسنامه، کارت پایان خدمت و گواهینامه مهارت های هفتگانه کامپیوتر، مدارک لازم برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی ۱۴۰۰ بوده که بدون وجود آن ها ثبت نام و شرکت در آزمون سردفتری امکان پذیر نمی باشد.

 

 

داوطلبان شرکت در هر آزمونی من جمله آزمون های حقوقی مستحضر می باشند که پس از اطمینان از احراز شرایط شرکت در یک آزمون، اولین گام عملی برای حضور در یک آزمون، فراهم کردن مدارک لازم برای ثبت نام آن آزمون می باشد.

شرکت در آزمون سردفتری اسناد رسمی نیز مانند تمام آزمون های دیگر، مستلزم ارائه مدارکی است که در اطلاعیه منتشر شده از سوی متولی این آزمون یعنی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، اعلام می گردد. بدیهی است که چنانچه متقاضی شرکت در آزمون سردفتری، فاقد هر یک از این مدارک باشد، ثبت نام وی در آزمون سردفتری امکان پذیر نبوده که با توجه به این نکته که آزمون سردفتری هر چند سال یکبار برگزار می گردد، ممکن است ثبت نام و ورود متقاضی به بازار کار را تا چند سال به تاخیر بیندازد.

با توجه به آنچه گفته شد و بحث اهمیت مدارک برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی، در این مقاله به معرفی مدارک و اطلاعات لازم برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 پرداخته و مهم ترین نکات مربوط به مدارک آزمون سردفتری  ۱۴۰۰ را توضیح خواهیم داد. 



مدارک لازم برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400

آزمون سردفتری اسناد رسمی بر خلاف سایر آزمون های حقوقی نظیر آزمون دفتریاری اسناد رسمی، به طور منظم و هر ساله برگزار نمی گردد. در اطلاعیه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که در رابطه با ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی سال 97 منتشر شده است، مدارک لازم برای ثبت نام آزمون سردفتری اعلام شده است. 

بنابراین هر چند اطلاعیه ای مبنی بر برگزاری آزمون سردفتری اسناد رسمی سال 1400 هنوز منتشر نشده و مدارک لازم برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی ۱۴۰۰ نیز رسما اعلام نشده است، اما با توجه به آخرین اطلاعیه منتشر شده از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، می توان پیش بینی نمود که مدارک لازم برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 به شرح زیر می باشد:

کپی مدرک تحصیلی ( مطابق با رشته های اعلام شده در اطلاعیه )

کپی دو طرف کارت ملی 

کپی تمام صفحات شناسنامه 

کپی دو طرف کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت نظام وظیفه عمومی ( برای آقایان )

شش قطعه عکس رنگی با زمینه سفید در ابعاد ( 4× 3 ) و پشت نویسی شده

گواهینامه مهارت های هفتگانه کامپیوتر

گواهی مربوطه و کارت ایثارگری صادر شده از سوی مراجع ذی صلاح ( برای داوطلبان مشمول سهمیه ایثارگری )

به محض اعلام رسمی ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400، مدارک ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی ۱۴۰۰ اعلام گردیده و مقاله بروزرسانی می شود.

داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون سردفتری اسناد رسمی سال 1400 را دارند، ضروری است به این نکته توجه نمایند که ثبت نام در آزمون سردفتری، تنها گام نخست برای ورود به حرفه سردفتری اسناد رسمی بوده؛ اما قطعا مهم ترین اقدام برای قبولی در آزمون سردفتری اسناد رسمی ۱۴۰۰، انتخاب بهترین منابع آزمون می باشد.

به همین دلیل، به داوطلبان آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 توصیه می شود که جهت جلوگیری از سردرگمی میان منابع متعدد آزمون و کسب نتیجه مطلوب در آزمون سردفتری 1400، مقاله زیر را مطالعه نمایند.

حتما بخوانید: منابع آزمون سردفتری اسناد رسمی

 

 

مشاوره مدارک ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400

متقاضیان شرکت در آزمون های حقوقی نظیر آزمون وکالت لازم است تا پیش از تصمیم برای شرکت در یک آزمون حقوقی از واجد شرایط بودن خود برای شرکت در آن آزمون، کسب اطمینان نمایند. به داوطلبان آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 نیز توصیه می گردد که پیش از آماده سازی مدارک لازم برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی ۱۴۰۰ و اقدام به ثبت نام در این آزمون، به نکات زیر توجه نمایند:

پیش از ثبت نام و واریز وجه، اطمینان حاصل نمایید که شرایط شرکت در آزمون من جمله شرط سنی و مدرک تحصیلی لازم را دارا می باشید. مطابق اطلاعیه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، متقاضیان شرکت در آزمون سردفتری اسناد رسمی، در ابتدای اشتغال باید دارای حداقل 24 و حداکثر 50 سال سن باشند. 

همچنین پذیرش نهایی در آزمون سردفتری اسناد رسمی1400 مستلزم دارا بودن مدارک تحصیلی و سوابق شغلی خاصی است که بدون وجود آن ها، با فرض قبولی داوطلب در آزمون کتبی، ادامه روند شرکت در آزمون ممکن نخواهد بود.

در هنگام ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400، لازم است که عکس پرسنلی 4×3، با عرض 150 و ارتفاع 200 پیکسل و با فرمت JPG و حجم حداکثر 200 کیلو بایت در سامانه ثبت نام آزمون سردفتری به نشانی www.ssaa.ir بارگذاری شده و بقیه مدارک، ظرف 20 روز از تاریخ اعلام نتایج آزمون، از طریق پست برای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ارسال می گردد.

داوطلبان مشمول سهمیه ایثارگران، تا قبل از برگزاری آزمون، اقدام به اخذ گواهی مربوطه و کارت ایثارگری از مراجع ذی صلاح نموده و همچنین در زمان ثبت نام آزمون، گزینه سهمیه ایثارگری را انتخاب نمایند.

ثبت نام و پذیرش در آزمون کتبی سردفتری اسناد رسمی، حقی را برای داوطلبان آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 ایجاد نکرده و پذیرش نهایی داوطلبان صرفا پس از اختبار شفاهی و گزینش انجام می گیرد.

در پایان تاکید می گردد که چنانچه قصد شرکت در آزمون سردفتری اسناد رسمی سال 1400 را داشته، اما هنوز اطلاعات لازم از شرایط و ضوابط مربوط به آزمون سردفتری ۱۴۰۰ را در اختیار ندارید، مطالعه مقاله زیر، برای اطلاع از جزئیات آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 و اتخاذ تصمیم صحیح در این رابطه، به شما توصیه می گردد.

در ادامه بخوانید: ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مدارک لازم برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 در کانال تلگرام آزمون های حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مدارک لازم برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

 

1- مدارک لازم برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 چه مدارکی می باشند؟

کپی کارت مدرک تحصیلی کارت ملی شناسنامه و کارت پایان خدمت از مهم ترین مدارک لازم برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 بوده که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.

2- آیا برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 ارائه گواهینامه مهارت های هفتگانه کامپیوتر الزامی است؟

بله گواهینامه مهارت های هفتگانه کامپیوتر یکی از مدارک اجباری جهت ثبت نام آزمون سردفتری 1400 بوده که برای اطلاع از جزئیات متن مقاله را مطالعه نمایید.

3- مدارک ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 به چه صورت به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تحویل می گردد؟

مدارک ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی 1400 پس از قبولی با پست ارسال می گردد که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.

منبع : مدارک لازم برای ثبت نام آزمون سردفتری اسناد رسمی

شناسه ملی شرکت چیست

۱,۴۱۶ بازديد

شناسه ملی شرکت ، شماره ای یازده رقمی است که از سمت چپ ، چهار رقم کد شهرستان محل ثبت ، شش رقم بعدی منحصر به فرد برای شخص حقوقی دارنده شناسه در شهرستان محل ثبت است و رقم آخر آن هم یک رقم کنترل است که از روی 10 رقم سمت چپ به دست می آید . برای دریافت شناسه ملی شما باید شخصیت حقوقی داشته باشید یعنی شرکت تجاری یا موسسه ثبت کرده باشید . مزایای داشتن شناسه ملی : تحصیل اعتبار ، شرکت در مناقصات ومزایدات دولتی ، پیوستن به نظام های مالیاتی ، پیوستن به نظام ملی شناسه کالا ، درج شناسه ملی در آگهی ها ، خرید سهام شرکتی ، امکان شناسایی بهتر مالک اصلی .

 

 

شرکت های تجاری از اجتماع دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی به منظور انجام عملیات تجاری و کسب سود تشکیل می شوند که این شرکت ها پس از تشکیل و ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها دارای شخصیت حقوقی مستقل خواهند شد . شرکت های تجاری به موجب ماده 20 قانون تجارت به هفت نوع تقسیم بندی شده اند و در صورت ثبت و انجام فعالیت تجاری بایستی مالیات بپردازند .

امروزه به دلیل افزایش جمعیت روز افزون جامعه و سخت بودن دسترسی به حجم وسیع اطلاعات ، برای دستیابی آسان­ تر به اطلاعات و داده های مورد نظر اشخاص ، به آن ها کد هایی تعلق گرفته که صرفا مربوط به خود آن ها است . این کد ها در مورد اشخاص حقیقی ، با نام کد یا شماره ملی شناخته می شود و در مورد اشخاص حقوقی ، از اصطلاح شناسه ملی شخص حقوقی یا شناسه ملی شرکت استفاده شده است .

حال ممکن است برای برخی افراد دارای شرکت این سوال به وجود بیاید که شناسه ملی چیست و چگونه می توان آن را دریافت کرد ؟ در این مقاله ضمن تعریف شناسه ملی شرکت به بیان نحوه دریافت شناسه ملی و مزایای گرفتن آن خواهیم پرداخت .



شناسه ملی شرکت چیست

همان طور که گفته شد شناسه ملی برای شرکت ها همانند شماره ملی برا افراد حقیقی است که امکان دسترسی سریع به تمامی اطلاعات شخصی افراد را به وجود می آورد . شناسه ملی ، وسیله شناسایی و کسب اطلاعات از شخصیت های حقوقی است . هیات وزیران در ماده 16 آیین نامه اختصاصی شناسه ملی به تمامی اشخاص حقوقی ، تمامی شرکت های تجاری چه در بخش خصوصی و چه در بخش عمومی را ملزم به گرفتن شناسه ملی کرده است .

 با اجرایی شدن این آیین نامه انجام هرگونه معامله که با رعایت شرایط صحت معامله انجام می شود ، گرفتن و دادن خدمات شرکت تجاری صرفا با داشتن شناسه ملی امکان پذیر است . شناسه ملی شرکت های تجاری در واقع یک عدد 11 رقمی است که به وسیله آن شخصیت حقوقی ثبت شده در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ، وزارت کشور ، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ، اتاق بازرگانی ، سازمان اوقاف و امور خیریه و حوزه های علمیه ، به رسمیت شناخته خواهد شد .

 در این عدد از سمت چپ ، چهار رقم کد شهرستان محل ثبت ، شش رقم بعدی منحصر به فرد برای شخص حقوقی دارنده شناسه در شهرستان محل ثبت است و رقم آخر آن هم یک رقم کنترل است که از روی 10 رقم سمت چپ به دست می آید .

 به موجب آیین نامه اختصاص شناسه ملی ، تمام اشخاص حقوقی اعم از بانک ها ، دهیاری ها ، شهرداری ها ، ادارات دولتی ، مدارس و دبیرستان ها ، شرکت های خصوصی ، موسسات ثبتی عام المنفعه و یا غیر انتفاعی موظف هستند طبق برنامه زمانی اعلامی سازمان های ثبت کننده شناسه ملی فرم درخواست شناسه ملی را تکمیل و همراه اسناد و مدارک لازم که توسط سازمان ثبت کننده اعلام می شود ، به سازمان یاد شده ارائه نمایند ، در واقع شرکت ها و شخصیت های حقوقی با این شماره شناخته می شوند .

 تمامی اشخاص حقوقی مانند بانک ها ، شهرداری ها ، ادارات ، مدارس ، شرکت ها و موسسات خصوصی و ثبتی برای احراز هویت خود نیازمند شناسه ملی می باشند . به موجب آیین نامه اختصاص شناسه ملی به کلیه اشخاص حقوقی ایرانی ، شناسه ملی عددی است که توسط پایگاه ( پایگاه اطلاعات شناسه ملی اشخاص حقوقی ) تنها به یک شخص حقوقی اختصاص داده می­ شود .

در آیین نامه اختصاص شناسه ملی علام شده است که تمامی شخصیت های حقوقی موظف اند طبق برنامه زمانی اعلام شده از سوی سازمان های ثبت کننده شناسه ملی ، فرم درخواست شناسه ملی را تکمیل و همراه اسناد و مدارک لازم که توسط سازمان ثبت­ کننده اعلام می­ شود ، به این سازمان ارائه نمایند ، در واقع شرکت‌ ها و شخصیت های حقوقی با این شماره شناخته می ‌شوند .

 یکی از مراحل ثبت شرکت تجاری در اداره ثبت شرکت ها ، دریافت شماره ملی است .

 

همچنین سازمان های ثبت کننده شماره ملی شرکت باید امکان ثبت شماره ملی شخصیت های حقیقی و شناسه ملی اشخصیت های حقوقی ایرانی و شماره فراگیر اشخاص خارجی تشکیل دهنده شخص حقوقی را در پایگاه اختصاصی خود ایجاد کنند . به صورتی که دادن شناسه ملی به شخصیت حقوقی منوط به نوشتن شماره شناسه اخنصاص داده شده گردد . این سازمان ثبت کننده شناسه ملی می بایست پس از اختصاص شناسه شرکت در پایگاه ، کارت شخص حقوقی را صادر و از طریق دفاتر پستی تحویل شرکت یا شخص حقوقی مورد نظر نماید .

شخصیت حقوقی دارنده کارت مکلف است تغییر هر اطلاعاتی در کارت را مانند تغییر صاحبان امضای مجاز در شخصیت حقوقی و نیز پایان مدت اعتبار کارت ، با ارائه اسناد و مدارک به سازمان ثبت کننده اعلام کند تا حسب مورد نسبت به تعویض کارت و یا اصلاح اطلاعات پایگاه مربوط اقدام شود .

 تمامی دستگاه های اجرایی موظف هستند نسبت به درج شناسه ملی شخصیت های حقوقی و کد پستی دفتر مرکزی در هرگونه کارت ، مجوز و یا گواهی فعالیت که شامل کارت شناسایی اداری و صنفی و غیره می شود همچنین این دستگاها می بایست از ارائه هر گونه مجوز ، تسهیلات ، امکانات ، عقد قرارداد و قبول شرکت در مناقصه برای شخصیت های حقوقی فاقد شناسه ملی خودداری کنند .

 تمام شخصیت های حقوقی باید بر روی هر گونه کارت ، سربرگ های تبلیغاتی ، پروانه ، گواهی های صادر شده ، اوراق مالی ، حسابداری و موارد مشابه آن ، شناسه ملی و کد پستی دفتر مرکزی ( اقامتگاه قانونی شخصیت حقوقی ) خود را بنویسند .

یکی از پایگاه های اطلاع رسانی در کشور سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور است . در این سامانه فقط اطلاعات شناسه ملی شخص حقوقی قابل دسترسی می باشد. آدرس الکترونیکی این سامانه ilenc.ssaa.ir می باشد . این سامانه استعلام شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور برای سهولت استفاده کنندگان سازمانی و برون سازمانی به وسیله قوه قضاییه ایجاد شده است .برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با شرکت مورد نظر مثل موضوع فعالیت ، اشخاص شرکت ، سرمایه شرکت و سایر اطلاعات می توان به سامانه rrk.ir مراجعه نمود .

 در این سامانه می توان به اطلاعات شناسه ملی ، تاریخ تاسیس ، تاریخ ثبت شرکت ، نام شخصیت حقوقی ، نوع شخصیت حقوقی ، ثبت کننده شخصیت حقوقی ، شماره ثبت شرکت ، واحد ثبتی ، کد پستی و محل اقامت قانونی شرکت دست یافت . در صورتی که هدف دریافت شناسه ملی است با درج شماره ثبت یا نام شخصیت حقوقی بر روی دکمه جستجو کلیک نمایید . شماره ثبت و یک کلمه از نام را تایپ نموده و جستجو کنید . نتیجه به دست آمده شامل شناسه ملی ، نام شخصیت و سازمان ثبت کننده برای شما نمایش داده می شود .

 

حتما بخوانید: اساس نامه شرکت چیست

 

نحوه دریافت شناسه ملی شرکت

گفته شد که با استفاده از شناسه ملی می ­توان به اطلاعات جامعی در مورد شرکت­ ها دست پیدا کرد . و شناسه ملی شرکت را استعلام کرد . برای این کار می بایست پس از مراجعه به سامانه الکترونیکی شناسه ملی به نشانی ilenc.ir و وارد کردن شناسه ملی شرکت مورد نظر ، به اطلاعاتی از جمله نام و اقامتگاه و شماره و تاریخ ثبت و متعاقب آن سایر اطلاعات منتشر شده در مورد آن شخصیت حقوقی دست پیدا کرد .

 برای دریافت شناسه ملی باید دارای یک شخصیت حقوقی بود ، به طور کلی شخصیت حقوقی مورد نظر یا دولتی است و یا خصوصی است . در صورت اول بدون نیاز به ثبت ، شخصیت حقوقی مورد نظر به رسمیت شناخته شده و مشکلی برای دریافت شناسه ملی نخواهد داشت اما در مورد شخصیت های حقوقی خصوصی ، پس از تشکیل این اشخاص باید مراحل مورد نیاز برای ثبت در اداره ثبت شرکت ها به درستی طی شود و نهایتا شناسه ملی شرکت دریافت شود .

 شناسه ملی منحصرا برای یک شخصیت حقوقی قابل استفاده است ، صرف نظر از این که آن شخصیت حقوقی مشغول فعالیت باشد یا منحل شده باشد .

 هیچ یک از پایگاه های اختصاصی سازمان های ثبت کننده و نیز بانک های اطلاعاتی دستگاه های اجرایی مجاز نیستند شناسه ملی را برای شخصیت حقوقی دیگری استفاده کنند یا به شخصیت حقوقی دیگری اختصاص دهند . پس هر شخص یا سازمانی که به موجب قوانین و مقررات ، شخصیت حقوقی تلقی می شود باید شناسه ملی داشته باشد .

 

بیشتر بخوانید: موسسه چیست

 

مزایای اخذ شناسه ملی شرکت

گفته شد که داشتن شناسه ملی برای اشخاص حقوقی همانند داشتن شناسه ملی برای اشخاص حقیقی است و موجب دسترسی سریع به اطلاعات اشخاص حقیقی و حقوقی می شود . علاوه بر این که اخذ شناسه ملی برای شرکت ها جهت ثبت شرکت لازم است مزایایی هم دارد :

با گرفتن شناسه ملی یک فضای مناسب برای کسب و کار و پیشگیری از سوء استفاده و مقابله با کلاهبرداری شرکت ها ایجاد می شود .

شناسه ملی راه دستیابی به اطلاعات شرکت ، میزان سرمایه و دیگر جزئیات مربوط به شرکتی که قصد خرید سهام آن را دارید برای شما از طریق استعلام شناسه ملی .

 با ایجاد شناسه ملی برای شرکت و شخصیت حقوقی آن در سراسر کشور تحصیل اعتبار می شود .

با ایجاد شناسه ملی امکان شرکت اشخاص حقوقی در مناقصات و مزایدات دولتی ایجاد می شود .

با ایجاد شناسه ملی امکان پیوستن شرکت تجاری به نظام های مالیاتی از جمله ارزش افزوده ایجاد می شود .

با شناسه ملی امکان پیوستن به نظام ملی شناسه کالا و خدمات ایران کد برای شرکت تجاری ایجاد می شود .

با ایجاد شناسه ملی شرکت های تجاری موظف به درج شناسه ملی در آگهی های قانون شرکت ها و سوابق آن ها هستند .

 پس از اخذ شناسه ملی گرفتن آگهی تغییرات یا آگهی تأسیس شرکت ها بدون پرداخت هزینه خواهد شد .

با ایجاد شناسه ملی برای شرکت های تجاری امکان خرید سهام شرکتی بوجود می آید .

 با ایجاد شناسه ملی برای شرکت های تجاری امکان شناسایی بهتر مالک اصلی و واقعی یک برند و دسترسی به آدرس و مشخصات ثبت کننده برند ایجاد خواهد شد .

 

در ادامه بخوانید: تفاوت موسسه و شرکت چیست

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این که شناسه ملی چیست و نحوه دریافت آن در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون این که شناسه ملی چیست و نحوه دریافت آن پاسخ دهند .

 

 

سوالات متداول

 

1- ✔️ شناسه ملی چیست ؟

✔️شناسه ملی برای اشخاص حقوقی همانند داشتن شناسه ملی برای اشخاص حقیقی است و موجب دسترسی سریع به اطلاعات اشخاص حقیقی و حقوقی می شودکه در متن مقاله توضیح داده شده است .

2- ✔️ آیا سامانه الکترونیکی برای دریافت شناسه ملی شرکت وجود دارد ؟

✔️ بله سامانه استعلام شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور برای سهولت استفاده کنندگان سازمانی و برون سازمانی به وسیله قوه قضاییه به آدرس ilenc.ir ایجاد شده است که در متن مقاله توضیح داده شده است .

3- ✔️ آیا داشتن شناسه ملی در زمان ثبت شرکت لازم است ؟

✔️ یکی از مراحل ثبت شرکت برای ثبت در اداره ثبت شرکت ها نیز مربوط به دریافت شماره ملی می شود . که در متن مقاله توضیح داده شده است .

منبع : شناسه ملی شرکت چیست

معرفی کامل سامانه ثنا sana.adliran.ir

۱,۴۲۰ بازديد

معرفی کامل سایت ثنا sana.adliran.ir

سامانه ابلاغ الکترونیکی ثنا توسط قوه قضاییه به منظور ارائه خدمات این نهاد به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری افراد طراحی و در اختیار مراجعین این قوه قرار گرفته است . تمامی افرادی که قصد استفاده از خدمات قوه قضاییه را دارند ملزم به ثبت نام و ایجاد حساب کاربری در سایت ثنا به نشانی sana.adliran.ir​ می باشند .

برای مشاوره سامانه ثنا sana.adliran.ir​

 

با توجه به گسترش و استفاده روز افزون جوامع از ابزار های ارتباطی آنلاین و تاثیر آن ها بر روند زندگی افراد ، بسیاری از مشاغل و بخش های اقتصادی کشور های جهان اقدام به مورد استفاده قرار دادن این ابزار های ارتباطی در حوزه کاری خود با هدف خدمات دهی بهتر به کاربران خود کرده اند .

قوه قضاییه نیز در راستای راحتی هر چه بیشتر مراجعین خود و همچنین محدود کردن نیاز به مراجعه حضوری افراد برای انجام امور مربوط به خود در شعبه های این قوه اقدام به طراحی برنامه آنلاینی به نام سامانه ثنا به نشانی sana.adliran.ir​ که یک سامانه ابلاغ الکترونیکی می باشد کرده است .

از آنجایی که با استفاده از سایت ثنا دیگر نیازی به مراجعه حضوری افراد در شعبه های قضایی و اتلاف وقت و انرژی بسیار زیاد در این مکان ها نمی باشد لذا سایت ثنا به شدت مورد استقبلال مردم قرار گرفته است به همین دلیل در ادامه به ارائه مطالبی در رابطه با معرفی کامل سایت ثنا و نکات مربوط به آن پرداخته شده است . 



تعریف سامانه ثنا sana.adliran.ir

سامانه ثنا یک سایت الکترونیکی و در دسترس بوده که توسط قوه قضایی جهت ارائه خدمات به طرفین دعوا ، کارشناسان ، نمایندگان قانونی طرفین دعوا ، دفاتر خدمات قضایی و ... در سال 1392 طراحی گشته ، چرا که به موجب قانون آیین دادرسی کیفری تصویب شد که قوه قضاییه موظف به ارائه ابلاغیه ها و اطلاعیه های مربوط به خود از طریق سامانه های الکترونیکی و مخابراتی به مراجعین خود می باشد .

با وجود این سایت به مقدار قابل توجهی از ازدحام و جمعیت مراجعه کنندگان در دادگستری ها و دیگر شعبه های قضایی کاسته شده و از این رو در وقت و هزینه این افراد به شدت صرفه جویی شده است . همچنین با توجه به خدمات متنوع و گسترده ای که این سایت به کاربران خود ارائه می دهد مورد استقبال بسیاری از مردم قرار گرفته است .

پس از طراحی و ارائه سامانه ثنا توسط قوه قضاییه تمامی مراجعین این نهاد موظف به نصب و راه اندازی این سایت جهت انجام امور قضایی خود و همچنین دریافت اطلاعیه ها و ابلاغیه های این نهاد به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به مراجعه حضوری به شعبه های قضایی می باشند  . این سایت همچنین به افزایش سرعت روند انجام پرونده های قضایی و کاهش هزینه ها نیز منجر گشته است .

حتما بخوانید: سامانه عدل ایران

 

 

 

مزایای سایت ثنا به آدرس sana.adliran.ir

همانطور که قبلا نیز گفته شد سامانه ثنا به نشانی sana.adliran.ir​ دارای مزایای بسیار زیادی از جمله مشاهده رای صادر شده در سامانه ثنا بوده و به جهت خدمات رسانی ویژه ای که برای کاربران خود انجام می دهد مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است . از جمله این مزایا عبارتند از :

 خدمات رسانی آسان و با کیفیت بالا به کاربران خود .

 برخلاف اطلاع رسانی فیزیکی که با استفاده از نامه های کاغذی و متصدیان قوه قضاییه به دست طرفین دعوا می رسید و احتمال آسیب فیزیکی ، مفقود شدن ، از بین رفتن و ... در آن وجود داشت اطلاع رسانی با استفاده از سایت ثنا از تمامی این خطرات مصون می باشد .

 امکان افشای اطلاعات و شکسته شدن حریم خصوصی افراد در سامان ابلاغ الکترونیکی ثنا وجود ندارد .

 کاهش در هزینه های دستگاه قضایی و همچنین مراجعین این نهاد .

 ارائه خدمات قضایی به افراد در هر ساعت از شبانه روز بدون نیاز به مراجعه حضوری آن ها .

 افزایش سرعت پیشبرد پرونده های قضایی .

 کاهش اتلاف وقت و انرژی افراد با فراهم کردن شرایطی جهت عدم نیاز به مراجعه حضوری آن ها .

 

بیشتر بخوانید: eblagh adhiran .ir

 

نحوه ثبت نام در سایت sana.adliran.ir

با توجه به راه اندازی " سامانه احراز هویت برخط قوه قضاییه " از دی ماه 1399، در حال حاضر، دو روش برای ثبت نام  و احراز هویت در سامانه ثنا وجود دارد:

1- ثبت نام در سامانه ثنا و احراز هویت ثنا به صورت آنلاین و غیر حضوری

2- ثبت نام و احراز هویت ثنا به صورت حضوری و از طریق دفاتر خدمات قضایی

پس از نهایی کردن ثبت نام و طی کردن تمامی مراحل در سایت ثنا برای استفاده از آن و ورود به حساب کاربری خود از دو روش می توان استفاده کرد . روش اول ورود از طریق سایت و مرورگر اینترنت خود و روش دوم استفاده از اپلیکیشن عدالت همراه و دانلود و نصب آن بر روی تلفن همراه خود جهت ورود به این سامانه و انجام امور قضایی خود مانند مشاهده اطلاعیه ها و ابلاغیه های این نهاد .

بیشتر بخوانید: ثبت نام در سامانه ثنا

مشاهده ابلاغیه در سایت sana.adliran.ir

یکی از مهم ترین وظایف و خدمات مربوط به سامانه ثنا ارسال ابلاغیه های قضایی برای مراجعه کنندگان این قوه می باشد. در این حالت تنها کافیست تا متقاضی پس از انجام ثبت نام و احراز هویت ثنا، به حساب کاربری خود در سامانه ابلاغ ثنا مراجعه کرده و کلیه ابلاغیه های خود اعم از ابلاغیه های جدید و دیده شده را مشاهده کند . مراحل تصویری مشاهده ابلاغیه را در ادامه ملاحظه می فرمایید :

 آدرس سایت سامانه ثبت نام الکترونیک ثنا به نشانی sana.adliran.ir را در مرورگر دستگاه خود تایپ کرده و وارد سایت ثنا شوید. سپس از قسمت بالای صفحه، گزینه " سامانه ابلاغ الکترونیک " را کلیک نمایید.

 

معرفی کامل سایت ثنا

 

 اکنون وارد صفجه اصلی سامانه ابلاغ ثنا به نشانی eblagh.adliran.ir شده اید. در این صفحه، نام کاربری ( شماره ملی ) و رمز عبور ( رمز شخصی ) خود را در قسمت های مشخص شده وارد کنید .

 

sana.adliran.ir

 

پس از وارد کردن اطلاعات ذکر شده رمز عبور موقتی به خط تلفنی که در هنگام ثبت نام مشخص کرده اید ارسال می گردد . این رمز موقت را در محل مشخص شده مطابق تصویر وارد نمایید.

 

راهنمای ورود به سامانه ثنا

 

 

چنانچه موفق به دریافت رمز عبور موقت نشدید از گزینه فراموشی رمز عبور موقت استفاده کنید .

 

 پس از وارد کردن رمز موقت ارسالی وارد صفحه کاربری خود شده و قادر به مشاهده تمامی ابلاغیه های ارسال شده برای حساب کاربری خود هستید .

 

معرفی کامل sana.adliran.ir

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد معرفی کامل سایت ثنا در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون معرفی کامل سایت ثنا پاسخ دهند .

در ادامه بخوانید: مشاهده ابلاغیه الکترونیکی سامانه ثنا

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- ✔️ سامانه ثنا چیست ؟

✔️ سامانه ثنا یک سامانه الکترونیک جهت ارسال ابلاغیه های قوه قضایی می باشد  که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است 

2- ✔️ نحوه ثبت نام در سامانه ثنا چگونه است ؟

✔️ برای این کار از دو طریق حضوری و آنلاین می توان ثبت نام کرد که در متن مقاله به طور کامل اشاره شده است

3- ✔️ برای ورود به سامانه ثنا چگونه باید عمل کرد ؟

✔️ برای این کار از دو روش استفاده از مرورگر و اپلیکیشن می باشد که در متن مقاله به طور کامل نشان داده شده است

منبع : معرفی کامل سامانه ثنا sana.adliran.ir