اعلام آخرین مهلت ثبت نام در سامانه سجام برای دارندگان سهام عدالت

۱,۴۰۶ بازديد

مالکان سهام عدالت که روش غیرمستقیم مدیریت سهام را انتخاب کرده‌اند حداکثر تا ۱۰ بهمن فرصت دارند که با مراجعه به سامانه سجام نسبت به ثبت نام و دریافت کُد بورسی خود اقدام کنند.

امیرحمزه حیدریان روز دوشنبه بیان داشت که با توجه به آزادسازی سهام عدالت در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ از جمعیت یک میلیون و ۴۴۵ هزار نفری سهام‌دار استان، ۶۷۰ هزار نفر روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده‌اند.

به منظور بهره‌مندی از سود سهام عدالت و مزایای آتی آن و همچنین مشارکت در انتخاب هیات مدیره اصلح و توانمند شرکت سرمایه گذاری استانی سهام داران باید حداکثر تا ۱۰ بهمن ماه سال جاری نسبت به ثبت نام سامانه سجام به نشانی اینترنتی sejam.ir که به صورت رایگان صورت می‌گیرد و همچنین دریافت کد بورسی دائم نمایند.

 با تشکیل شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت استان و انتخاب هیات مدیره این شرکت توسط سهام داران، شرکت مذکور به نیابت از سهام‌دارانی که خود روش غیرمستقیم را انتخاب کرده و یا اینکه بنا به هر دلیلی در موعد مقرر به سامانه مربوطه برای تعیین مدیریت سهام خود اقدام نکرده اند و سامانه به صورت خودکار روش غیرمستقیم را لحاظ کرده اقدام می نماید.

سود سالانه سهام عدالت به همه مالکان سهام عدالت چه آنهایی که روش مستقیم و یا غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند بنا بر میزان سهم خود تعلق خواهد گرفت اما امکان خرید و فروش سهام عدالت پس از انتخاب هیات مدیره شرکت استانی سهام عدالت و بنا به تصمیم‌ آنها فراهم خواهد شد.

هرگونه ثبت نام جدید سهام عدالت مستلزم مصوبه مجلس شورای اسلامی است که طرحی در این خصوص در دست اقدام می باشد که به محض تصویب و ابلاغ به دولت اطلاع رسانی لازم صورت خواهد گرفت. وراث مالکین متوفی سهام عدالت برای تعیین تکلیف این سهام باید منتظر فراخوان سازمان خصوصی سازی باشند.

براساس آنچه تاکنون اعلام شده است، ارزش روز شرکت سهام عدالت استان کرمانشاه ۱۱ هزار میلیارد تومان دارد که مدیران ارشد استانی به دنبال استفاده از آن برای توسعه و اشتغالزایی در کرمانشاه هستند

یک میلیون و ۴۴۱ هزار نفر از مردم کرمانشاه سهامدار سهام عدالت هستند که معادل ۷۵ درصد جمعیت این استان است.

۵۳ درصد دارندگان سهام عدالت در استان کرمانشاه روش مستقیم و ۴۷ درصد روش غیرمستقیم را انتخاب کرده اند در حالی که متوسط کشوری این آمارها برای مستقیم ۴۱ درصد و برای غیرمستقیم ۵۹ درصد است. لازم به ذکر است که کسانی نیز که هیچ روشی را انتخاب نکرده اند، روش غیرمستقیم برای آنها لحاظ شده است.

منبع : اعلام آخرین مهلت ثبت نام در سامانه سجام برای دارندگان سهام عدالت

 

شکایت از مدیر دفتر دادگاه

۱,۴۲۳ بازديد

در صورتی که مدیر دفتر دادگاه از انجام وظایف اداری خود سرپیچی یا در آن ها کوتاهی کرده باشد یا مرتکب یکی از جرایم عمومی شود ، می توان از او در هیئت بدوی رسیدگی کننده به تخلفات اداری کارمند دادگستری یا سازمان بازرسی کل کشور بسته به نوع جرمش شکایت کرد .

برای مشاوره شکایت از مدیر دفتر دادگاه

در نظام حقوقی کشور ما تکریم ارباب رجوع به صورت پراکنده در قوانین مختلف وجود دارد اما در سال ۱۳۸۱، شورای عالی اداری با تصویب طرح تکریم مردم و جلب رضایت ارباب رجوع در نظام اداری و دستورالعمل نحوه تشویق و تنبیه کارکنان موضوع مصوبه طرح تکریم مردم و جلب رضایت ارباب‏ رجوع در سال ۱۳۸۲، به صورت مدون این مسئله را در سازمان های اداری کشور مطرح کرد .

دفتر دادگاه محل تنظیم شکایات و دادخواست‌ ها و تهیه مقدمات دادرسی است که به مدیریت مدیر دفتر و عوامل او که به قدر کافی اعضاء دارد ، اداره می ‌شود . دفتر دادگاه تحت ریاست رئیس دادگاه یا رئیس شعبه دادگاه انجام وظیفه می‌ کند .

مدیر و کارکنان دفتر دادگاه مانند سایر کارمندان اداری دادگستری خدمت گزارانی هستند که تابع قانون استخدام کشوری بوده و از حیث حقوق و حدود در ردیف کارمندان دولت قرار دارند . این افراد کار های اداری و دفتری دادگستری را انجام داده و با دادرسان همکاری می ‌کنند .

یکی از افرادی که وکلا و طرفین دعوا برای پیشبرد روند دادرسی در دادگاه با او در ارتباط هستند مدیر دفتر دادگاه است که وظایف مهمی بر عهده دارد . حال ممکن است برای اصحاب دعوا یا وکلا این سوال مطرح شود که در صورت تخلف مدیر دفتر دادگاه می توان از او شکایت کرد ؟

در این مقاله ضمن تعریف شکایت و نحوه طرح دعوا از مدیر دفتر دادگاه به این موضوع نیز اشاره خواهیم کرد که مرجع صالح برای رسیدگی به شکایت از مدیر دفتر دادگاه کجا است .



شکایت از مدیر دفتر دادگاه

 گفته شد که مدیر دفتر دادگاه شخصی است که اصحاب دعوا و وکلا بیشترین ارتباط را برای پیگیری پرونده با او دارند و وظایف زیادی هم بر عهده دارد . مطابق ماده 48 قانون آیین دادرسی در امور مدنی شروع رسیدگی در دادگاه مستلزم تقدیم دادخواست است .

دادخواست به دفتر دادگاه صالح و در نقاطی که دادگاه دارای شعب متعدد است به دفتر شعبه اول تسلیم می ‌شود . مطابق ماده 49 این قانون نیز مدیر دفتر دادگاه پس از وصول دادخواست نسبت به ثبت فوری دادخواست و دادن رسید با قید تسلیم به روز / ماه/ سال اقدام می ‌کند .

تاریخ رسید دادخواست به دفتر ، تاریخ اقامه دعوا محسوب می‌ شود . ذکر تاریخ اهمیت زیادی دارد ، با توجه به ماده 51 قانون آیین دادرسی مدنی ،‌ ارائه دادخواست شرایط و ضوابط خاصی دارد که مدیر دفتر با رعایت آن ها و برای صدور دستور ، پرونده را در اختیار دادرس دادگاه قرار می ‌دهد . در این میان مهم‌ ترین وظایف مدیر دفتر دادگاه شامل موارد زیر است :

تعیین وقت رسیدگی ، ساعت ، روز ، ماه و سال به طوری که فاصله ابلاغ و روز جلسه کمتر از پنج روز نباشد .

 صدور ابلاغ وقت رسیدگی به طرفین و ارسال نسخه دوم دادخواست و ضمایم به خوانده وظیفه دیگر مدیر دفتر است .

 ابلاغ موارد نقص اعلامی از ناحیه دادگاه به خواهان و درخواست رفع آن ها ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ باید از سوی مدیر دفتر انجام شود .

 بایگانی کردن یک نسخه از دادخواست و ضمایم آن در پرونده و ارسال نسخه دیگر با ضمایم و اخطاریه دعوت به جلسه رسیدگی خوانده برای ابلاغ به وی از طریق دایره اجرائیات توسط مأموران ابلاغ نیز کاری است که مدیر دفتر باید انجام دهد .

 ابلاغ اوراق قضایی از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیر الانتشار در خصوص خوانده مجهول ‌المکان باید توسط وی انجام شود .

 در صورتی که دادخواست ناقص باشد ، مدیر دفتر آن را می ‌پذیرد اما طبق دستور مقرر در مواد 53 ، 54 ، 55 ، 56 آیین دادرسی مدنی باید عمل کند و از تکالیف مهم مدیر دفتر دادگاه قرار رد دادخواست است ، مطابق مواد آیین دادرسی مدنی ، مدیر دفتر دادگاه در صورت اقدام نکردن خواهان به تکمیل پرونده یا پرداخت نکردن هزینه انتشار آگهی ، مبادرت به صدور قرار رد دادخواست خواهد کرد .

 اگر با توجه به تمام این وظایفی که برای مدیر دفتر بیان شد ، او در تاریخ ارسال ها ، ابلاغ ها و روند رسیدگی پرونده مرتکب تخلفی شود و یا با اصحاب دعوا تبانی کند ، وکلا یا طرفین دعوا می توانند از مدیر دفتر دادگاه بابت تخلف و جرایم ارتکابی شکایت و طرح دعوا کنند .

 

حتما بخوانید: تفاوت دادخواست حقوقی و شکایت کیفری

 

 

 

مرجع صالح به رسیدگی به شکایت از مدیر دفتر دادگاه

مرجع صالح برای رسیدگی به شکایت از مدیر دفتر دادگاه که کارمند دادگستری است بسته به این که تخلف یا جرم وی از چه نوعی بوده است تفاوت دارد :

 شکایت از تخلفات اداری مدیر دفتر

 در صورتی که مدیر دفتر دادگاه از انجام وظایف اداری خود سرپیچی یا در آن ها کوتاهی کرده باشد و در نتیجه این کوتاهی یا سهل انگاری یکی از طرفین دعوا متضرر شده باشد مرجع رسیدگی به این تخلف مدیر دفتر دادگاه هیئت بدوی رسیدگی کننده به تخلفات اداری کارمند دادگستری خواهد بود .

 این هیئت که از سه نفر منتخب رئیس قوه قضائیه تشکیل شده است برای بررسی اتهام وارده به کارمند دادگستری می تواند از کارشناس نیز استفاده کند و در صورت احراز تخلف کارمند مراتب از طریق تذکر کتبی به اطلاع وی خواهد رسید و حداقل یک جلسه رسیدگی برگزار شده و به مدیر دفتر اجازه دفاع داده می شود .

 کارمندان دادگستری و از جمله مدیر دفتر دادگاه در صورتی که احکامی همچون انفصال دائم ، انفصال موقت ، بازنشستگی اجباری و … دریافت کنند می توانند ظرف 30 روز درخواست تجدید نظر خواهی بدهند .

 شکایت از تخلفات کیفری مدیر دفتر

در صورتی که تخلفات انجام شده از سوی مدیر دفتر خارج از حیطه وظایف اداری وی بوده و به اصطلاح جرم تلقی شود باز هم حسب مورد دو مرجع صالح به رسیدگی خواهند بود :

 دادگاه بدوی کیفری

 سازمان بازرسی کل کشور

 جرایم عمومی که ممکن است از سوی افراد عادی اتفاق بی افتد مانند توهین ، تهدید (غیر اداری) و… از جانب مدیر دفتر اتفاق بی افتد . موضوع باید در دادگاه بدوی کیفری مطرح شود .

 در صورتی که جرم ارتکابی مدیر دفتر دادگاه مربوط به مسائل قضایی باشد ، مثلاً مدیر دفتر طرفی از اطراف دعوا را به اعمال نفوذ در پرونده و تاثیر بر نتیجه آن تهدید کرده باشد ، یا طرفین به فساد مالی جریان دادرسی مشکوک شوند موضوع باید به سازمان بازرسی کل کشور اطلاع داده شود .

 

در ادامه بخوانید: شکواییه یا شکایت نامه چیست و نحوه تنظیم آن

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شکایت از مدیر دفتر دادگاه ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شکایت از مدیر دفتر دادگاه پاسخ دهند .

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- ✔️ آیا می توان از مدیر دفتر دادگاه شکایت کرد ؟

✔️ اگر اصحاب دعوا یا وکلا طرفین در روند رسیدگی متوجه تخلف اداری یا جرم عمومی از طرف مدیر دفتر شوند می توانند از او شکایت کنند .

2- ✔️ مرجع رسیدگی به شکایت از مدیر دفتر دادگاه کجا است ؟

✔️ هیئت بدوی رسیدگی کننده به تخلفات اداری کارمند دادگستری یا سازمان بازرسی کل کشور بسته به نوع جرم مدیر دفتر می توان از او شکایت کرد .

3- ✔️ اگر مدیر دفتر با یکی از اصحاب دعوا تبانی کند طرف دیگر حق شکایت از او را دارد ؟

✔️ بله هر موقع اصحاب دعوا یا وکلای آنان متوجه تخلف مدیر دفتر شوند می توانند از او شکایت کنند .

منبع : شکایت از مدیر دفتر دادگاه

واخواهی از دادنامه کیفری

۱,۴۱۰ بازديد

اگر محکوم علیه در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نبوده و لایحه هم ارسال نکرده باشد می تواند در مهلت 20 روز از دادنامه کیفری که برای او صادر شده است ، واخواهی کند البته به جز مواردی که محکوم به جرائم حدی شده باشد .

برای مشاوره واخواهی از دادنامه کیفری 

واخواهی از نظر لغوی به معنای اعتراض می باشد و در اصطلاح حقوقی به اعتراض نسبت به شکایتی گفته می شود که محکوم علیه آن غائب باشد یعنی شخصی به صورت غیر حضوری در دادگاه محکوم شده است ، سپس نسبت به آن حکم غیابی در دادگاهی که حکم را صادر کرده است ، اعتراضش را مطرح کند . بنابراین بکار بردن این کلمه در مورد احکام حضوری ، بی معنا خواهد بود .

در تعریف دادنامه می توان گفت دادنامه رأی کتبی قاضی نسبت به پرونده حقوقی یا کیفری است که روند رسیدگی به آن تمام شده است . معمولا پس از پایان بررسی ‌های لازم درمورد پرونده ‌های قضایی یک رأی قضایی از طرف قاضی اعلام می شود و پس از‌ آن دادنامه صادر می ‌شود .

حال ممکن است برای شخصی که به صورت غیابی در پرونده ای کیفری محکوم شده و برای او دادنامه صادر شده است این سوال پیش بی آید که امکان واخواهی از رای صادره را که توسط دادگاه در دادنامه انشا شده است دارد یا خیر ؟

در این مقاله ضمن تعریف واخواهی از دادنامه کیفری به بیان شرایط و مراحل واخواهی از دادنامه کیفری یا نحوه اعتراض به رای غیابی می پردازیم .



واخواهی از دادنامه کیفری چیست

 گفتیم که پس از محاکمه غیابی و محکوم شدن متهم ، برای محکوم‌ علیه غایب ، حق واخواهی ایجاد می‌ شود . حق واخواهی به این معنا است که محکوم‌ علیه رأی غیابی حق دارد با رعایت ترتیبات و تشریفات قانونی به رأی غیابی اعتراض کند و دادگاه صادرکننده رأی غیابی نیز بر خلاف قاعده فراغ دادرس ، مکلف به رسیدگی مجدد می ‌شود .

 باید توجه داشت که دادگاه صادرکننده رأی غیابی باید در رأی خود به غیابی بودن و حق واخواهی محکوم‌علیه اشاره کند اما اگر اشاره نکند ، رأی را از حالت غیابی بودن خارج نمی کند و معترض را از حق واخواهی رای غیابی محروم نخواهد کرد . چنانچه دادگاه بر اثر اشتباه ، رأی غیابی را حضوری یا بالعکس اعلام کند ، نیز تأثیری در ماهیت امر ندارد .

 در تعریف واخواهی از دادنامه کیفری یا نحوه اعتراض به رای غیابی می توان گفت مطابق با مفاد ماده ۲۱۷ قانون آیین دارسی کیفری ، در تمامی جرایم مربوط به حقوق ‌الناس و نظم عمومی که همان جرایم غیر قابل گذشت می باشند اگر جنبه حق ‌اللهی نداشته باشند ، چنان چه متهم یا وکیل او در جلسه دادگاه حاضر نباشند و لایحه نیز ارسال نکرده باشند ، دادگاه می ‌تواند حکم غیابی صادر کند و متعاقب صدور رای در دادگاه کیفری ، آن فرد محکوم‌ شده نیز می ‌تواند به این حکم غیابی اعتراض کند که این‌‌ همان واخواهی کیفری خواهد بود .

 در دعاوی مربوط به حقوق‌ الله اصولا امکان صدور حکم غیابی وجود ندارد . مثلا در هیچ یک از جرایم حدود الهی نمی ‌توان رای غیابی مبنی بر محکومیت افراد صادر کرد .‌‌ همانطور که می ‌دانیم ۹ جرم حدی در قوانین جزایی ما وجود دارد که عبارت از زنا ، لواط ، تفخیذ ، مساحقه ، قوادی ، قذف ، شرب خمر ، محاربه و افساد فی ‌الارض و در ‌‌نهایت نوع خاصی از سرقت است که سرقت حدی نام دارد .

 البته محاکم کیفری می ‌توانند در خصوص جرایم حق ‌اللهی غیابا حکم برائت متهم را صادر کنند اما غیاباً امکان صدور حکم محکومیت در این دسته از جرایم وجود ندارد . در نتیجه چون هیچ موقع در این جرایم رای به صورت غیابی صادر نخواهد شد پس در این موارد بحث واخواهی از رای صادره هم منتفی خواهد بود .

 در آیین دادرسی کیفری باید به یک نکته مهم دیگر نیز توجه شود و آن این است که حاضر شدن یا نشدن متهم یا وکیل او در مرحله دادسرا و تحقیقات مقدماتی ، ملاک تعیین حضوری بودن یا غیابی بودن حکم صادره از دادگاه نیست . بلکه ملاک حضوری بودن یا غیابی بودن حکم ، حاضر شدن یا حاضر نشدن متهم یا وکیلش در دادگاه است .

 در نتیجه باید میان دادسرا و دادگاه نیز تفاوت قائل شویم . بنابراین اگر متهم در دادسرا حاضر شود اما در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نبوده و وکیل نیز به دادگاه نفرستد و لایحه دفاعیه نیز ارسال نکند ، در این حالت باز هم حکم صادره ، غیابی خواهد بود . در جرایم قابل ‌گذشت آغاز جریان رسیدگی قضایی به پرونده کیفری منوط به آن است که شاکی خصوصی شکایت خود را مطرح کند .

 به این صورت که با تنظیم شکوائیه (شکایت ‌نامه) به مراجع قضایی یعنی دادسرا مراجعه و از این طریق درخواست خود را برای رسیدگی به موضوع مورد ادعای خود به آن ها اعلام کند . در جرایم غیر قابل‌ گذشت نیز بدین ‌نحو است که آغاز و توقف فرایند رسیدگی منوط به طرح شکایت از جانب شاکی خصوصی نیست و دادستان نیز به‌عنوان مدعی‌العموم می‌ تواند تعقیب پرونده‌ کیفری را آغاز کند و آن را برای انجام تحقیقات به بازپرس ارجاع دهد .

 برای محکوم ‏علیه رأی غیابی ، حقی‏ تحت عنوان حق واخواهی وجود دارد تا با اعمال آن بتواند معایب دادرسی غیابی را که‏ امکان ضایع شدن حق متهم را به دنبال دارد ، از بین ببرد . محکوم‏ علیه رأی غیابی می ‏تواند از حق واخواهی خود صرف نظر نموده که در این صورت چنانچه رأی قابل تجدید نظر خواهی‏ باشد ، می‏ تواند از تجدید نظر خواهی استفاده‏ نماید .

 در مرحله واخواهی می‏ توان رأیغیابی را تغییر داد ، اما امکان تشدید رأی غیابی با تفسیر قانون به نفع متهم در تضاد است . در رسیدگی به واخواهی ، چنانچه‏ قاضی تشخیص دهد وقت دادرسی تعیین می شود و طرفین را هم به جلسه دعوت می ‏کند ، اما اگر‏ نیازی به تشکیل جلسه وجود نداشته‏ باشد .

 قاضی می ‏تواند در وقت فوق ‏العاده و بدون‏ حضور طرفین ، رسیدگی به درخواست واخواهی را انجام‏ دهد . 

 

حتما بخوانید: تفاوت دادسرا و دادگاه

 

 

 

شرایط و مراحل واخواهی از دادنامه کیفری

برابر ماده 406 قانون آئین دادرسی کیفری سال 1392 : در تمام جرائم ، به استثنای جرائمی که فقط جنبه حق اللهی دارند ، هرگاه متهم یا وکیل او در هیچ یک از جلسات دادگاه نه دادسرا حاضر نشده باشد و لایحه دفاعیه هم نفرستاده باشد ، دادگاه پس از رسیدگی ، رأی یا حکم غیابی صادر می کند .

 در این صورت ، چنانچه رای دادگاه مبتنی بر محکومیت متهم باشد ، ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ واقعی ، قابل واخواهی در همان دادگاه است و پس از انقضای مهلت واخواهی برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه است . در تبصره 2 ماده 406 قانون آئین دادرسی کیفری اگر از حکم غیابی صاده از دادگاه ظرف مهلت مقرر 20 روزه واخواهی نشود ، پس از انقضای مهلت های واخواهی و تجدید نظر یا فرجام به اجرا گذاشته می شود .

 رأی دادگاه هیچ وقت نسبت به‏ شاکی و یا دادستان و یا رییس حوزه قضایی‏ و… غیابی محسوب نمی‏گردد و فقط نسبت‏ به متهم پرونده است که با جمع شرایط قانونی ، محکوم رأی غیابی به حساب می ‏آید .

 دادخواست واخواهی توسط محکوم حکم غیابی باید در مهلت مقرر به همان دادگاهی تقدیم شود که رأی غیابی را صادر کرده است و در ضمن این دادخواست واخواه باید دلایل و مدارکی بیاورد که ثابت کند درخواست واخواهی یا اعتراض او خارج از مهلت مقرر صورت نگرفته است .

یک سری شرایط وجود دارد که به واسطه وجود آن ها اگر محکوم به حکم غیابی در مهلت بیست روز مقرر در ایران یا دو ماه مقرر برای متهم مقیم خارج از کشور برای واخواهی اقدام نکرده باشد می تواند پس این مهلت ها هم اقدام به ارائه دادخواست واخواهی نماید .

 مرضی که مانع حرکت است .

 فوت یکی از والدین یا همسر یا اولاد .

 حوادث قهریه از قبیل سیل، زلزله و حریق که بر اثر آن تقدیم دادخواست واخواهی در مهلت مقرر ممکن نباشد .

توقیف یا حبس بودن به نحوی که نتوان در مهلت مقرر دادخواست واخواهی تقدیم کرد .

هرگاه حکم دادگاه ابلاغ واقعی نشده باشد ، محکوم علیه می تواند ظرف بیست روز از تاریخ اطلاع ، واخواهی کند که در این صورت ، اگر حکم اجرا شده باشد ، متوقف می شود و متهم تحت الحفظ به همراه پرونده به دادگاه صادر کننده حکم اعزام می شود . این دادگاه در صورت اقتضاء نسبت به اخذ تأمین یا تجدیدنظر در تأمین قبلی اقدام می کند .

 محکوم علیه اگر دادخواست واخواهی بدهد ، پرونده باید مجدداً بطور کامل مورد رسیدگی قرار بگیرد ، بنابراین واخواهی نسبت به بخشی از حکم ، امکان پذیر نمی باشد .

 

در ادامه بخوانید: فوت متهم در پرونده های کیفری

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص واخواهی از دادنامه کیفری ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون واخواهی از دادنامه کیفری پاسخ دهند . 

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- ✔️ آیا از دادنامه کیفری هم می توان واخواهی کرد ؟

✔️ واخواهی در پرونده کیفری مانند پرونده حقوقی وجود دارد به جز در جرایم مربوط به حقوق الله یا جرایم حدی که امکان واخواهی از رای غیابی نیست .

2- ✔️ اگر در پرونده مربوط به سرقت حدی رای غیابی صادر شود محکوم علیه می تواند واخواهی کند ؟

✔️ در جرایم مربوط به حقوق الله یا حدود الهی متهم حق واخواهی ندارد که در متن مقاله توضیح داده شده است .

3- ✔️ آیا شاکی پرونده اگر رای به ضررش صادر شده باشد و غایب باشد می تواند واخواهی کند ؟

✔️ رأی دادگاه هیچ وقت نسبت به‏ شاکی و یا دادستان و یا رییس حوزه قضایی‏ و… غیابی محسوب نمی ‏گردد و فقط نسبت‏ به متهم پرونده است که با جمع شرایط قانونی ، محکوم رأی غیابی به حساب می ‏آید .

منبع : واخواهی از دادنامه کیفری

نحوه طرح شکایت اشخاص محجور

۱,۴۱۶ بازديد

نحوه طرح شکایت اشخاص محجور در محاکم قضایی به این صورت است که این اشخاص اگر مورد ظلم قرار بگیرند نمی توانند به تنهایی در دادگاه حاضر شده و طرح شکایت کنند ، حتما ولی یا قیم باید به نمایندگی از جانب آن ها طرح دعوا کند . در صورت نبودن آن ها یا اقدام نکردن آن ها ، دادستان یا قیم موقت نصب می کند یا خودش تعقیب دعوا را آغاز می کند .

برای مشاوره نحوه طرح شکایت اشخاص محجور

مطابق قانون مجازات اسلامی در کشور ما روند رسیدگی به دعوا از طرف زیان دیده یا شاکی به این صورت آغاز می شود که او از طریق طرح شکایت یا ارائه دادخواست از مراجع صالح درخواست احقاق حق کند . اصولا در خواست احقاق حق و طرح دعوا در دادگاه توسط زیان دیده ، حق هر شخصی می باشد و این حقی است که به موجب قانون اساسی به اشخاص اعطاء شده است .

اما در یک سری از جرایم که شروع به تعقیب و دادرسی آن ها منوط به شکایت شاکی خصوصی می باشد و به اصطلاح جرایم قابل گذشت نامیده می شوند ، شاکی می بایست برای طرح ادعا دارای اهلیت قانونی باشد یعنی بالغ و عاقل و رشید باشد . حال چنانچه واجد این صفات یعنی بلوغ و عقل و رشد نباشد محجور محسوب شده و از نظر حقوقی شکایت او پذیرفته نیست .

سوال مطرح شده این می باشد پس این اشخاص چنانچه مورد ظلم و تعدی واقع شوند چگونه می بایست طرح دعوا نمایند و نحوه طرح شکایت از جانب آن ها به چه صورت است ؟ چه کسانی می توانند از طرف محجورین طرح شکایت نمایند ؟

در این مقاله ضمن تعریف نحوه طرح شکایت از جانب اشخاص محجور به چگونگی طرح شکایت اشخاص محجور بدون ولی یا قیم خواهیم پرداخت .



نحوه طرح شکایت اشخاص محجور

گفته شد در قانون محجور به کسانی گفته می شود که دارای بلوغ ، عقل و اختیار نمی باشند . مطابق ماده ۱۲۰۷ قانون مدنی ، اشخاص محجور شامل :

 اشخاص صغیر ، صغیر مطابق قانون به کسی گفته می ‌شود که به سن بلوغ نرسیده باشد . در خصوص سن بلوغ اختلاف نظر وجود دارد . منابع فقهی ، سن بلوغ را برای پسران ۱۵ سال و برای دختران ۹ سال تمام قمری در نظر گرفته اند. البته در خصوص طرح شکایت و اقدام حقوقی ، محاکم قضایی داشتن ۱۸ سال سن را که سن قانونی اشخاص در کشور محسوب می شود ، لازم دانسته اند .

 اشخاص غیر رشید یا سفیه : بنابر ماده ١٢٠٨ قانون مدنی : ( غیر رشید شخصی می باشد که تصرفات او در اموال و حقوق مالی خود عقلایی نباشد .) از این تعریف اینگونه برداشت می ‌شود که غیر رشید ، دارای عقل و شعور کافی برای اداره امور مالی و تشخیص مصلحت و حفظ منافع اقتصادی خود نمی باشد .

 مجانین : به لحاظ روانشناسی به شخصی گفته می شود که دارای اختلالات روان پریشی حاد به نحوی که منطق و قضاوت او تحت تأثیر قرار گرفته می باشد . در اصطلاح حقوقی به کسی می ‌گویند که فاقد قوه درک و عقل و دچار اختلال کامل نیروی عقلانی باشد و اصطلاحا مختل المشاعر . بنابر ماده ١٢١١ قانون مدنی ( جنون به هر درجه ای که باشد موجب حجر است ) .

بنا بر آن چه قبل تر اشاره کردیم این اشخاص برای طرح دعوا و شکایت در دادگاه فاقد اهلیت قانونی بوده و امکان طرح دعوا را به تنهایی ندارند . شکایت و طرح دعوا توسط این اشخاص می بایست توسط ولی یا قیم آن ها یعنی ( پدر ، جد پدری و وصی ) به عمل آید .

 این وظیفه در وهله اول وظیفه پدر و جد پدری است که از طرف شخص محجور می بایست طرح دعوا نماید ، اما در صورت فوت ، غایب بودن آن ها یا نداشتن صلاحیت برای طرح دعوا مثلا خود آن ها هم محجور باشند ، برای شخص محجور از جانب دادگاه سرپرست تعیین می شود و اصطلاحا نصب قیم صورت می گیرد که این شخص ، می بایست طرح دعوا از طرف محجور نماید . 

 

حتما بخوانید: ولی خاص چه کسانی هستند

 

 

 

طرح شکایت اشخاص محجور بدون ولی یا قیم

همان طور که اشاره کردیم اشخاص محجور به تنهایی به دلیل محجوریت و منعی که دارند نمی توانند اگر مورد تعدی واقع شدند نزد مقامات قضایی شکایت کنند و حتما می بایست طرح دعوا و شکایت به نیابت از این اشخاص توسط ولی یا قیم به عمل آید .

 اما اگر محجور نه ولی داشته باشد و نه قیم چگونه می تواند طرح دعوا کند ؟

اگر شخص محجور بزه دیده که مورد ظلم و تعدی واقع شده است ، ولی یا قیم نداشته باشد تا از جانب او طرح دعوا کند یا اینکه به هر دلیلی به ولی یا قیم خود دسترسی نداشته باشد ، یا حتی محجور بخواهد از خود ولی یا قیم نزد دادگاه بدلیل عمل خلاف قانونی که انجام داده اند ، شکایت نماید و خود آن ها مرتکب جرم علیه محجور شده باشند ، دو حالت ممکن است اتفاق بی افتد :

 اگر زمان کافی وجود داشته باشد تا دادستان برای محجور قیم تعیین نماید و صرف زمان برای تعیین قیم از جانب دادستان به ضرر محجور نباشد به همین نحو عمل خواهد شد ولی چنانچه فرصت محدود باشد ، به نحوی که تا زمان نصب قیم ، ضرری متوجه محجور شود ، دادستان می بایست شخصی را به عنوان قیم موقت تعیین نماید یا خود رأساً اقدام به تعقیب و طرح دعوا از جانب قیم نماید و تمام اقدامات لازم را در زمینه تعقیب جرم و جلوگیری از فرار متهم انجام دهد .

 در یک حالتی ممکن است شخص محجور ولی یا قیم هم داشته باشد اما از جانب او طرح دعوا نکنند در چنین حالتی که شخص محجور ولی یا قیم داشته باشد و به او هم دسترسی داشته باشد اما ولی یا قیم برخلاف وظایف قانونی خود و به ضرر محجور بزه دیده عمل نماید و اقدامات لازم را برای طرح شکایت انجام ندهد دادستان به این موضوع رسیدگی خواهد کرد .

مطابق ماده ۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری ، ( هرگاه سرپرست قانونی محجور با وجود مصلحت مولّی علیه شخص محجور اقدام به شکایت ننماید ، دادستان خود رأسا موضوع را تعقیب می کند تا در نتیجه عدم شکایت کیفری ، ضرر و زیان بیشتری به بزه دیده محجور وارد نشود . )

 

در ادامه بخوانید: استعفای قیم

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه طرح شکایت اشخاص محجور ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان در مورد نحوه طرح شکایت اشخاص محجور پاسخ دهند . 

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- ✔️ آیا محجورین می توانند خودشان شخصا شکایت کنند ؟

✔️ خیر محجورین برای طرح شکایت نیاز به افرادی دارند که صلاحیت شکایت کردن از جانب آن ها را داشته باشد مثل ولی وصی و قیم .

2- ✔️ اگر محجور دارای ولی وصی و قیم نباشد چگونه می تواند در محاکم شکایت کند ؟

✔️ اگر محدودیت زمان نباشد دادستان قیم موقت نصب می کند در غیر این صورت خود دادستان به نمایندگی از قیم جرم را پیگیری خواهد کرد .

3- ✔️ آیا محجور می تواند از ولی یا قیم خود طرح شکایت کند ؟

✔️ بله اما خودش نمی تواند شخصا شکایت کند باید عمل خلاق قانون را به دادستان اعلام کند در این صورت با توجه به ضرر محجور یا خودش اقدام می کند یا قیم موقت نصب می کند .

منبع : نحوه طرح شکایت اشخاص محجور

حکم ورود به منزل

۱,۴۰۹ بازديد

حکم ورود به منزل در مرحله تحقیقات مقدماتی در دادسرا یا در برخی جرائم توسط دادگاه توسط بازپرس ، دادیار تحقیق یا قاضی به منظور دسترسی به متهم یا دسترسی به شواهد و آلات و ادوات جرم صادر می شود . ساعت اجرای حکم در طول روز از طلوع افتاب تا غروب است و تفتیش و بازرسی خانه در شب بنابر ضرورت خواهد بود .

فرق متهم با مجرم در این است که متهم صرفا مورد تهمت واقع شده است و هنوز هیچ چیزی در مورد او روشن نیست و متهم تا زمانی که به موجب حکم قطعی دادگاه کیفری محکوم نشده است ، در پناه اصل برائت قرار دارد و نمی‌توان وی را مجرم دانست در این شرایط حمایت از حقوق شهروندان ایجاب می‌ کند که در رفتار با او جانب عادل و انصاف رعایت شود .

یکی از مراحل دادرسی کیفری ، تحقیقات مقدماتی است ، ممکن است در تحقیقات و بررسی‌ های مربوط به یک جرم ، نیاز به ورود به منازل شهروندان و تفتیش و بازرسی خانه باشد اما ممکن است برای افرادی هنوز این گمان وجود داشته باشد که خانه پناه گاه امن آنان برای فرار از چنگال قانون است و کسی حق ورود به آن را ندارد .

در صورتی که در صورت لزوم قاضی دادگاه یا حتی بازپرس دادسرا در مرحله تحقیقات مقدماتی می تواند حکم ورورد به منزل را صادر کند . در این مقاله ضمن تعریف حکم ورود به منزل یا خانه به بیان این مورد نیز خواهیم پرداخت که شرایط و ساعت اجرای حکم ورود به منزل به چه صورت است .



حکم ورود به منزل چیست

 اولین مرحله رسیدگی به جرم برای این که مقام قضایی در دادگاه یا دادسرا متوجه شود عوامل اتهام به متهم متوجه هست یا نه تحقیقات مقدماتی است . در این مرحله دو حالت ممکن است در رابطه با متهم وجود داشته باشد :

متهم به واسطه اتهام و سر نخ های موجود تحت تعقیب کیفری است .

 متهم توسط مامورین نیروی انتظامی یا ضابطین دادگستری دستگیر شده و در مرحله تحقیقات مقدماتی خود شخصا حضور دارد .

 یکی از مهم ترین اقدامات قضایی در جمع‌ آوری دلایل ، کشف ، ضبط اشیاء ، اموال و وسیله جرم و یا وسایل تحصیل شده از جرم است ، همچنین تفتیش و بازرسی منزل یا خانه و سایر مکان ‌هایی است که مرتکب جرم از آن ‌ها برای پنهان کردن وسایل مزبور استفاده این اقدامات ، امکان انجام همه مشاهدات مفید را برای بازپرس فراهم می‌ کند .

 چنانچه در مرحله تحقیقات مقدماتی است متهم حضور نداشته باشد اما دلایل قوی به انجام جرم از جانب او به بازپرس یا قاضی رسیدگی کننده ارائه شده باشد می توانند حکم ورود به منزل متهم را صادر کنند تا از این طریق شاید بتوانند به متهم برای جلب دسترسی پیدا کنند . ممکن هم هست که متهم در تحقیقات و بررسی‌ های مربوط به یک جرم حضور دارد ، اما باز هم به دلیل کشف آثار وسایل جرم نیاز به ورود به خانه شهروندان و تفتیش و بازرسی باشد .

 در چنین شرایطی همواره باید اصل برائت و حفظ حقوق متهم مورد توجه باشد . در قانون آیین دادرسی کیفری برای حفظ حقوق متهم در زمان تفتیش و بازرسی منازل و خانه آن ها ، حقوقی پیش‌بینی شده است . بدین ترتیب ورود زوری به منزل افراد از سوی افراد عادی و همچنین ماموران و مقامات غیر قضایی ممنوع و متجاوزان به مجازات ‌های پیش‌بینی شده در قانون مجازات اسلامی (ماده ۶۹۴) خواهند رسید .

 با وجود این که قانون گذار با استفاده از این ماده قانونی برای مسکن و خانه شهروندان ایجاد مصونیت ایجاد کرده است ، اما نباید این مصونیت مانع از کشف حقیقت در مورد ارتکاب جرم شده و موجب سوءاستفاده بزهکاران شود .

 بر همین اساس ، تحت شرایط خاصی ورود به منزل و خانه اشخاص در صورت ضرورت را پذیرفته شده است . این امر موضوع مواد ۹۱-۹۶ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۲۹۰ قرار گرفته بود . قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی ‌و انقلاب در امور کیفری مصوب ۱۳۷۸ نیز با عنوان تفتیش و بازرسی منازل و اماکن و کشف آلات و ادوات جرم ، مواد ۹۶ تا ۱۰۳ را به این موضوع مهم اختصاص داده است .

 

حتما بخوانید: موارد نقض حکم در دیوان عالی کشور

 

 

 

قواعد و ساعت اجرای حکم ورود به منزل

برای تفتیش خانه و تفحص منزل مقررات سختی در نظر گرفته شده است . مواد ۹۶ به بعد قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۷۸ ، قوانین و ضوابط لازم ‌الرعایه ای را برای و بازرسی منزل مورد اشاره قرار داده است .

اولین قاعده این است که تفتیش در منازل (در غیر از موارد جرم مشهود یعنی جرمی که در مرعی منظر پلیس اتفاق افتاده است یا انجام جرم برای او کاملا محرز است ) باید با اجازه مخصوص مقام قضایی باشد (مواد ۲۴ و ۹۶ قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۷۸) .

طبق نظریه اداره حقوقی قوه قضاییه: «… مستنبط از مواد قانونی مذکور اقدام به هر گونه بازرسی از منازل و اموال مردم که برای کشف جرم و جلوگیری از ورود مجرم به عمل می آید بایستی تحت نظر و به دستور صریح و مستقیم مقامات صالحه قضایی ( دادستان و بازپرس) و توسط ضابطان دادگستری به عمل آید .

 اجازه بازرسی منازل یا خانه در مواردی که حسب قوانین و امارات ، ظن قوی به حضور متهم یا کشف اسباب ، آلات و ادله وقوع جرم در آن وجود دارد ، با دستور بازپرس و با قید جهات ظن قوی در پرونده ، مجاز است . اصل دیگر در این رابطه این است که ورود و تفتیش در منزل در صورتی مجاز است که بر حسب دلایل و ظن قوی به کشف جرم یا اسباب و آلات و دلایل ارتکاب و یا دستگیری در منزل وجود داشته است (‌ماده ۱۰۰ همان قانون) .

از دیدگاه اداره حقوقی قوه قضاییه ، تفتیش و بازرسی از منازل و وسایل نقلیه و به طور کلی اموال و اجناس مردم بدون این که اتهامی متوجه آنان باشد ، یک نوع تعرض به حقوق ملت به شمار می ‌رود و از نظر قانون اساسی ممنوع است .

 ماده ۱۳۹ لایحه جدید آیین دادرسی کیفری نیز در این خصوص مقرر داشته است : چنانچه تفتیش و بازرسی خانه با حقوق اشخاص در تزاحم باشد ، در صورتی مجاز است که از حقوق آنان مهم ‌تر باشد .

 تفتیش منازل و خانه باید در روز به عمل آید ، ورود به منزل افراد به هنگام شب فقط در موارد ( ضروری ) امکان پذیر است و قاضی باید جهات ضرورت را در صورت جلسه قید کند (ماده ۱۰۰ همان قانون) . مطابق تبصره ماده ۱۴۰ لایحه جدید آیین دادرسی کیفری ، روز از طلوع آفتاب تا غروب آن است .

 بازرسی و تفتیش باید از طریق عادی و پس از ارائه مجوز صورت گیرد و از ورود هرگونه خسارت به ساختمان و اشیای داخل منزل باید اجتناب شود . چنانچه در محل بازرسی کسی حضور نداشته باشد ، تفتیش ممکن نخواهد بود مگر این که امر مذکور فوریت داشته باشد که در این صورت قاضی می‌ تواند با قید مراتب در صورت جلسه ، دستور باز کردن محل را بدهد .

( تبصره ماده ۹۸ همان قانون). تبصره ماده ۱۴۲ لایحه جدید نیز مقرر کرده است : هرگاه در محل مورد بازرسی کسی نباشد ، در صورت فوریت ، بازرسی در غیاب متصرفان و ساکنان محل ، با حضور اهل محل به عمل می ‌آید و مراتب فوریت در صورت جلسه قید می‌شود .

حکم ورود به منزل ساعت و تاریخ مشخصی دارد که در هنگام اجرای حکم ورود به منزل در حکم دقیقا قید می شود .

 

در ادامه بخوانید: حکم قطعی چیست

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حکم ورود به منزل ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حکم ورود به منزل پاسخ دهند . 

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- ✔️ حکم ورود به منزل توسط چه مقامی صادر می شود ؟

✔️ حکم ورود به منزل در مرحله تحقیقات مقدماتی توسط بازپرس یا در برخی جرائم توسط قاضی صادر می شود که در متن مقاله توضیح داده شده است .

2- ✔️ آیا امکان اجرای حکم ورود به منزل در شب وجود دارد ؟

✔️ در موقع ضروری با دستور قاضی یا بازپرس به منظور دسترسی یا بررسی فوری این امکان وجود خواهد داشت .

3- ✔️ آیا مامورین هنگامی که حکم ورود به منزل دارند می توانند در صورت باز نکردن در داخل منزل شوند ؟

✔️  هرگاه در محل مورد بازرسی کسی نباشد ، در صورت فوریت ، بازرسی در غیاب متصرفان و ساکنان محل ، با حضور اهل محل به عمل می ‌آید و مراتب فوریت در صورت جلسه قید می‌شود .

منبع : حکم ورود به منزل

افزایش صلاحیت شورای حل اختلاف تا نصاب 50 میلیون تومان

۱,۴۰۲ بازديد

با رای موافق نمایندگان  به ماده ۱۱ لایحه دوفوریتی شوراهای حل اختلاف همه دعاوی مالی راجع به اموال منقول تا نصاب پانصد میلیون ریال، برای حصول صلح و سازش، ابتدا به شورای حل اختلاف ارجاع می‌شود.

بر اساس تبصره این ماده رییس قوه قضاییه می‌تواند نصاب مذکور را هر سه سال یک بار متناسب با شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی که از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌شود، تغییر دهد.

«عباس گودرزی» نایب رییس کمیسیون اجتماعی با استناد به اصل ۳۴ قانون اساسی این ماده را خلاف قانون اساسی برشمرد و گفت: دادخواهی در دادگاه صالحه براساس قانون اساسی حق مسلم هر فرد است و همه مردم حق دارند که دسترسی به دادگاه صالحه داشته باشند.

وی اضافه کرد: ارجاع پرونده به شوراهای حل اختلاف با قانون اساسی مغایرت دارد، زیرا در صورت تصویب این ماده، این حق مسلم از افراد گرفته می‌شود و مرحله‌ای را به مراحل دادرسی اضافه کرده و فرآیند رسیدگی به یک پرونده طولانی‌تر می‌شود.

«محمدباقر قالیباف» رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به گودرزی با استناد به اصل ۳۴ قانون اساسی، گفت: در انتهای این اصل قید شده هیچ کس را نمی‌توان از دادگاهی که «به موجب قانون» حق مراجعه به آن را دارد، منع کرد، ما در تصویب این لایحه قانونگذاری می‌کنیم تا برای صلح و سازش به شورای حل اختلاف و در صورت ادامه دار بودن موضوع، به دادگاه صالحه مراجعه شود.

«احسان خاندوزی» نایب رییس کمیسیون اقتصادی نیز با استناد به اصل ۱۵۹ قانون اساسی گفت: طبق این اصل مرجع تظلمات و شکایات دادگستری است. در ماده یک این لایحه نیز تصریح شده به منظور حل اختلاف و صلح و سازش بین اشخاص، شورای حل اختلاف ایجاد می‌شود. اینکه در یک ماده دیگری خلاف اصل ۱۵۹ مانع حضور افراد در دادگستری شویم، خلاف اصل ۱۵۹ است.

وی ادامه داد: این موضوع به منزله ایجاد سد راه برای مردم به منظور مراجعه به دادگاه و خلاف سیاست‌های لایحه شورای حل اختلاف نیز بوده است، در دنیا نیز دادگاه‌ها رتبه بندی می‌شوند، و اختلافاتی که ریشه آنها ارقام پایین‌تر است، در دعاوی کوچکتر مورد بررسی قرار می‌گیرد، اما اینکه پرونده‌ها را به خارج از دادگاه ارجاع دهیم، مخالف اصل ۱۵۹ قانون اساسی است.

رییس مجلس شورای اسلامی ضمن وارد ندانستن این اخطار و در پاسخ به آن، گفت: همین اصل نیز تاکید بر رسیدگی به پرونده‌ها «به موجب قانون» دارد. این اقدام به منظور راحتی مردم صورت می‌گیرد تا اطاله دادرسی کوتاهتر شود.

 رییس مجلس شورای اسلامی یادآورشد: قوه قضائیه برای اینکه مشکلات مردم زودتر حل و فصل شود، این شوراها را در سلسله مراتب دادگاه‌ها تشکیل داده تا این افراد اگر می‌توانند صلح و سازش کنند، دچار مشکل نشوند.

 نمایندگان امروز همچنین با رای موافق به ماده 12 لایحه مقرر کردند شوراها در موارد همه امور مدنی و حقوقی و مواردی که جنبه خصوصی جرایم غیرقابل گذشت دارد، با درخواست خواهان یا مدعی خصوصی برای صلح و سازش اقدام کنند.

براساس ماده ۱۳ این لایحه اتخاذ تصمیم در صدور گواهی حصر وراثت، تحریر ترکه، مهر و موم ترکه و رفع آن و دستور تخلیه اماکن مسکونی موضوع قانون روابط موجر و مستأجر و تأمین دلیل زیر نظر صلاحیت شورا است.

به گفته «محمد حسین فرهنگی» عضو هیات رئیسه مجلس، موارد قید شده در ماده ۱۳ قضایی نیستند و پیش از این در شوراهای حل اختلاف وجود داشته و اتخاذ تصمیم بر شورا بودن منطقی است و سبب افزایش سرعت می‌شود.

منبع: افزایش صلاحیت شورای حل اختلاف تا نصاب 50 میلیون تومان

در ادامه بخوانید: شورای حل اختلاف

عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی

۱,۴۰۹ بازديد

میزان عیدی 1400 بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی به اندازه مبلغ عیدی کارمندان دولت بوده و در حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان می باشد. همچنین زمان واریز عیدی ۱۴۰۰ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی، در دهه سوم بهمن ماه و تا قبل از بیست و دو بهمن خواهد بود.

 

قانون کار مصوب 1369 حقوق متعددی را برای کارگران پیش بینی نموده است. تعیین حداقل قانونی درآمد ماهیانه و ممنوعیت تعیین درآمد به کمتر از حداقل قانونی، انواع مرخصی، بیمه تامین اجتماعی، حق سنوات و دریافت حقوق بازنشستگی، نمونه هایی از حقوق قانونی کارگران در قانون کار می باشد.

حق دریافت عیدی، یکی دیگر از حقوق قانونی کارگر در قانون کار می باشد. در مورد دریافت عیدی، تفاوتی میان کارگران مشغول به کار و بازنشستگان و از کار افتادگان تامین اجتماعی وجود نداشته و همه آن ها هر ساله، پیش از آغاز سال جدید، مبلغی را تحت عنوان عیدی دریافت می نمایند. اما با وجود آنکه تمام این گروه ها تحت چتر حمایتی سازمان تامین اجتماعی قرار داشته، متاسفانه در برخی از حقوق قانونی من جمله مساله میزان عیدی از یک دیگر متفاوت می باشند.

به همین دلیل در این مقاله، به بررسی عیدی 1400 بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی پرداخته، پس از مشخص کردن میزان عیدی، در مورد زمان واریز عیدی ۱۴۰۰ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی نیز توضیحاتی ارائه خواهیم کرد.



تفاوت بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی

در متون و اخبار مربوط به تامین اجتماعی، دو واژه « بازنشستگان تامین اجتماعی » و « مستمری بگیران تامین اجتماعی » بسیار دیده می شود. بنابراین، ممکن است این سوال در ذهن مخاطب شکل بگیرد که آیا دو واژه بازنشستگان تامین اجتماعی و مستمری بگیران تامین اجتماعی، یک معنا داشته یا دارای معانی متفاوتی می باشند؟

در پاسخ به این سوال باید گفت، واژه « بازنشستگان تامین اجتماعی »، به افرادی گفته می شود که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بوده، با احراز سن و سابقه کاری لازم بازنشسته شده و در حال حاضر، از سازمان تامین اجتماعی، حقوق بازنشستگی دریافت می کنند.

اما واژه« مستمری بگیران تامین اجتماعی » برای دو گروه از افراد استفاده می گردد: بازماندگان بیمه شدگان تامین اجتماعی و از کار افتادگان که مستمری ثابتی را هر ماه از سازمان تامین اجتماعی دریافت می نمایند. با این وجود، گاهی واژه «مستمری بگیر» در معنای عام آن استفاده شده و هر سه گروه بازنشستگان، از کار افتادگان و بازماندگان آن ها را در بر می گیرد.

بیشتر بخوانید: میزان عیدی کارگران در سال 1400

 

 

 

میزان عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در سال 1400

میزان عیدی 1400 بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی همچون سال های قبل، توسط دولت تعیین می گردد و پیش بینی می شود همانند سال های گذشته، میزان آن به اندازه عیدی کارمندان دولت در سال 1400 باشد.

بنابراین، از آنجا که در بودجه سال 1400، مبلغ عیدی کارمندان، 15.000.000 ریال معادل یک میلیون و پانصد هزار تومان پیش ‌بینی شده است، پیش بینی می شود که میزان عیدی ۱۴۰۰ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی، نیز یک میلیون و پانصد هزار تومان تعیین گردد.

با این وجود، از آنجا که مبلغ قطعی عیدی کارمندان دولت، بازنشستگان تامین اجتماعی و مستمری بگیران آن ، باید مطابق مصوبه هیات وزیران تعیین گردد، ممکن است این رقم، با مصوبه هیات وزیران تا اندازه ای تغییر کند.

به محض انتشار مصوبه هیات وزیران در مورد میزان عیدی 1400 بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی ، مبلغ دقیق عیدی ۱۴۰۰ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی اعلام شده و مقاله به روز رسانی می گردد.

 

زمان واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی برای سال 1400

عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در سال 1399 در بازه زمانی 19 تا 21 بهمن ماه به حساب ایشان واریز گردید. بنابراین، انتظار می رود که عیدی 1400 بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی نیز در دهه سوم بهمن ماه و تا پیش از فرا رسیدن بیست و دو بهمن واریز گردد.

به محض اعلام رسمی زمان واریز عیدی 1400 بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی ، زمان دقیق واریز عیدی ۱۴۰۰ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی اعلام شده و مقاله به روز رسانی می گردد.

در ادامه بخوانید: مبلغ عیدی کارمندان در سال 1400

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد عیدی 1400 بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون عیدی 1400 بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی پاسخ دهند.

 

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- تفاوت دو واژه بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی چیست؟

بازنشستگان افرادی هستند که با احراز سن و سابقه کاری لازم بازنشسته شده اما مستمری بگیران یعنی بازماندگان بیمه شدگان و از کار افتادگان که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.

2- عیدی 1400 بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی به چه میزان می باشد؟

عیدی 1400 بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی یک میلیون و پانصد هزار تو.مان است که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.

3- واریز عیدی 1400 بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در چه زمانی انجام می شود؟

زمان واریز عیدی 1400 بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی دهه سوم بهمن ماه است و برای اطلاع از جزئیات این موضوع متن کامل مقاله را مطالعه نمایید.

منبع : عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی

ثبت نام جاماندگان سهام عدالت

۱,۴۰۶ بازديد

از آنجایی که در حال حاضر طرح ثبت نام مجدد سهام عدالت در دست بررسی بوده و قطعی نمی باشد لذا تنها می توان پیش بینی کرد که همانند دور اول ثبت نام با ارائه مدارک مورد نیاز توسط شخص متقاضی به دفاتر و یا سازمان های معرفی شده صورت پذیرد.

 

پس از تصویب و اجرایی شدن طرح سهام عدالت توسط دولت و آغاز نام نویسی برای این سهام در سال 1384 تعداد زیادی از افراد واجد شرایط برای دریافت سهام عدالت اقدام به ارائه مدارک و ثبت نام در آن کردند. به جهت مزایای بالایی که از سوی دولت برای این نوع سهام در نظر گرفته شده است سبب شده تا مورد استقبال چشمگیری از عموم افراد قرار گیرد به طوری که تا پایان زمان ثبت نام تعداد 49 میلیون نفر موفق به نام نویسی و دریافت این سهام شدند.

اما علی رغم جمعیت عظیمی که موفق به ثبت نام برای دریافت این سهام شدند، تعداد بسیار زیادی از افراد نیز به دلایل مختلفی از ثبت نام و دریافت این سهام جا ماندند. با توجه به رونق بی سابقه بازار سرمایه متشکل از بازار بورس و فرابورس که از اوایل سال جاری رخ داد سبب شد تا افراد زیادی تمایل به فعالیت در این بازار پیدا کنند که از جمله آن ها جاماندگان از ثبت نام اولیه سهام عدالت می باشد. 

در واقع مطالبه این افراد از دولت فراهم کردن شرایطی جهت ثبت نام مجدد دریافت سهام عدالت برای افراد واجد شرایط دریافت آن می باشد. از این رو دولت اقدام به بررسی و ارائه طرحی در رابطه با ثبت نام مجدد جامانده ها سهام عدالت برای سال جاری کرده است که در ادامه مقاله به بررسی شرایط ثبت نام و محل مراجعه این افراد برای انجام نام نویسی پرداخته شده است.



آیا امکان ثبت نام مجدد جامانده ها وجود دارد ؟

همانطور که در ابتدا اشاره شد پس از رونق بی سابقه بازار بورس تعداد زیادی از افراد جامانده از اولین دوره ثبت نام سهام عدالت خواستار برگزاری مجدد فرایند نام نویسی سهام عدالت از سوی دولت شدند. لذا در این راستا دولت اقدام به طراحی و تصویب طرح نام نویسی سهام عدالت برای اقشار ضعیف جامعه به منظور کمک به آن ها کرده است که بر طبق آن ثبت نام دور دوم سهام عدالت برای سه گروه اصلی جاماندگان امکان پذیر خواهد شد.

این سه گروه به ترتیب شامل موارد زیر می باشند :

 افرادی که اقدام به ثبت نام در دور اول این نام نویسی کرده اند اما به هر دلیلی مانند خرابی زیر ساخت های سیستمی موفق به انجام این کار و دریافت سهام عدالت نشده اند.

 افرادی که بعد از اجرایی شدن طرح ثبت نام اولیه سهام عدالت عضو کمیته مستضعفان و یا سایر سازمان های حمایتی گشته اند و یا قبل از این دوران عضو خانواده نبوده و بعدا وارد آن شده اند.

  افرادی که جزو 6 دهک اول و ضعیف جامعه می باشند که دولت موظف به حمایت از آن ها می باشد.

لازم به ذکر است که در حال حاضر امکان ثبت نام برای سهام عدالت وجود ندارد .

بیشتر بخوانید: سامانه سجام سود سهام عدالت

 

 

 

 

 

جا ماندگان سهام عدالت به کجا مراجعه کنند

با توجه به اینکه در حال حاضر تنها طرح پیشنهادی ثبت نام و ارائه مجدد سهام عدالت برای افراد واجد شرایط و مشمول آن تصویب شده است، در نتیجه اطلاعات دقیقی از جزئیات آن وجود ندارد. اما با توجه به شرایط برگزاری ثبت نام اولیه سهام عدالت پیش بینی می شود که برای ثبت نام دور دوم نیز همانند دور اول تنها کافیست تا با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به یکی از دفاتر انجام دهنده این فرایند و یا سامانه سهام عدالت مراجعه و مراحل مربوطه را طی کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام جا ماندگان سهام عدالت در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید ، همچنین کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت نام جا ماندگان سهام عدالت پاسخ دهند .

در ادامه بخوانید: ثبت نام سهام عدالت با کد ملی

 

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- ✔️ آیا امکان ثبت نام مجدد سهام عدالت وجود دارد ؟

✔️ دولت اقدام به طراحی و تصویب طرح نام نوسیی سهام عدالت برای اقشار ضعیف جامعه به منظور کمک به آن ها کرده است که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است

2- ✔️ جا ماندگان سهام عدالت به کجا مراجعه کنند ؟

✔️ با توجه به اینکه در حال حاضر تنها طرح پیشنهادی ثبت نام و ارائه مجدد سهام عدالت برای افراد واجد شرایط تصویب شده است در نتیجه اطلاعات دقیقی از جزئیات آن وجود ندارد که در متن مقاله به این موضوع اشاره شده است

3- ✔️ ثبت نام دور دوم سهام عدالت برای چه گروه هایی می باشد ؟

✔️ طرح نام نویسی سهام عدالت برای اقشار ضعیف جامعه به منظور کمک به آن ها است که بر طبق آن ثبت نام دور دوم سهام عدالت برای سه گروه اصلی جاماندگان اجرایی خواهد شد که در متن مقاله توضیح داده شده است

منبع : ثبت نام جاماندگان سهام عدالت

ثبت نام سهام عدالت با کد ملی

۱,۴۱۶ بازديد

از آنجایی که در حال حاضر هیچگونه خبر قطعی در رابطه با امکان ثبت نام جاماندگان سهام عدالت وجود نداشته و تنها طرح آن اخیراً توسط مجلس مطرح و به تصویب رسیده است، لذا پیش بینی می شود که در صورت اجرایی شدن طرح متقاضیان آن لازم است تا اقدام به ثبت نام سهام عدالت با کد ملی و با استفاده از سایت مربوطه کنند.

 

ثبت نام اولیه سهام عدالت در سال 1384 توسط دولت به منظور کمک به اقشار ضعیف تر جامعه در اختیار آن ها قرار گرفت. با توجه به مزایای بسیار زیادی گه دولت برای این سهم در نظر گرفته بود سبب شد تا در دوره اول ثبت نام مورد استقبال چشمگیر افراد جامعه قرار گیرد، به طوری که در مجموع 49 میلیون نفر این سهام را دریافت کنند.

اما از آنجایی که بسیاری از اقشار ضعیف جامعه به دلایل مختلفی موفق به شرکت در دوره اول ثبت نام سهام عدالت و دریافت سهم مورد نظر نشدند و همچنین با توجه به ارزش بالایی که این سهام در سال جاری همزمان با رونق بازار سرمایه بدست آورد لذا بسیاری از این افراد خواستار برگزاری مجدد فرایند ثبت نام سهام عدالت شدند.

در نتیجه این موضوع  اخیرا مجلس طرحی را تصویب کرده است که بر اساس آن دور دوم ثبت نام سهام عدالت با استفاد از کد ملی برای افراد امکان پذیر شده است . بر اساس این طرح تمامی افرادی که موفق به دریافت سهام عدالت در دور قبل نشده اند و همچنین دارای شرایط تعریف شده از سوی مجلس برای دریافت سهم مورد نظر می باشند قادر به ثبت نام در این دوره خواهند بود.

با توجه به استقبال بالای افراد از مصوبه اخیر مجلس و میزان اهمیت این نوع سهام در بین آن ها لذا در ادامه به ارائه مطالبی در رابطه با آموزش نحوه ثبت نام سهام عدالت با کد ملی با استفاده از سایت مربوطه پرداخته شده است.



نحوه ثبت نام سهام عدالت با کد ملی

از آنجایی که طرح اعطای مجدد سهام عدالت با استفاده از کد ملی برای افراد بازمانده به تازگی توسط مجلس به تصویب رسیده است، لذا در حال حاضر اطلاعات دقیقی در رابطه با جزئیات این مصوبه وجود ندارد. اما با توجه به روند اجرای ثبت نام دور اول سهام عدالت پیش بینی می شود که برای ثبت نام و دریافت این سهام در دوره دوم نیز با استفاده از کد ملی و مشابه با روند دوره گذشته صورت پذیرد.

اما از آنجایی که اخیراً سامانه ای تحت عنوان سامانه سهام عدالت ایجاد شده است این امکان وجود دارد که برای ثبت نام سهام عدالت دیگر نیازی به مراجعه حضوری نبود و تنها از طریق سایت مربوطه و به صورت اینترنتی انجام پذیرد.

 

به محض اطلاع از شرایط دقیق نحوه ثبت نام سهام عدالت با استفاده از کد ملی متن مقاله به روز رسانی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: ثبت نام سهام عدالت

 

 

 

 

 

چه افرادی واجد شرایط برای ثبت نام سهام عدالت با کد ملی می باشند

با توجه به گزارش هایی که اخیرا اعلام شده است به طور کلی ثبت نام دور دوم سهام عدالت به 3 گروه مشخص از افراد واجد شرایط دریافت این سهم تعلق خواهد گرفت که به ترتیب عبارتند از :

 افرادی که در دور اول ثبت نام سهام عدالت، علی رغم اقدام به طی کردن فرایند ثبت نام به دلایل مختلفی همچوم نبود زیر ساخت های مناسب برای سیستم های ثبت نام و ... موفق به ثبت نام و دریافت سهام عدالت نشده اند.

تمامی کسانی که عضو سازمان های حمایتی مانند بهزیستی ، کمیته امداد و ... بوده اند اما به دلایل مختلفی شناسایی نشده و یا بعد از پایان مهلت ثبت نام سهام عدالت عضو این سازمانه ها شده اند.

فرزندان تازه متولد شده خانوده ها که در زمان انجام ثبت نام دور اول سهام عدالت در خانواده وجود نداشته اند.

تمامی افرادی که جزو دهک های پایین ( یک تا شش ) بوده و در زمان ثبت نام اولیه سهام عدالت به هر دلیلی موفق به انجام این کار نشده اند.

بر طبق مصوبه جدید مجلس تمامی افرادی که جزو یکی از گروه های بالا باشند برای دور دوم ثبت نام سهام عدالت با استفاده از کد ملی و به صورت اینترنتی مجاز می باشند.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام سهام عدالت با کد ملی در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت نام سهام عدالت با کد ملی پاسخ دهند .

در ادامه بخوانید: ثبت نام جا ماندگان سهام عدالت

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- ✔️ نحوه ثبت نام سهام عدالت با کد ملی به چه صورت است ؟

✔️ با توجه به روند اجرای ثبت نام دور اول سهام عدالت پیش بینی می شود که برای ثبت نام و دریافت این سهام در دوره دوم نیز با استفاده از کد ملی و مشابه با روند دوره گذشته صورت پذیرد که در مقاله گفته شده است

2- ✔️ چه افرادی واجد شرایط برای ثبت نام سهام عدالت با کد ملی می باشند ؟

✔️ با توجه به گزارش هایی که اخیرا اعلام شده است به طور کلی ثبت نام دور دوم سهام عدالت به 3 گروه مشخص از افراد واجد شرایط دریافت این سهم تعلق خواهد گرفت که در متن مقاله توضیح داده شده است

3- ✔️ شرایط ثبت نام در دور دوم سهام عدالت به چه صورت می باشد ؟

✔️ از آنجایی که این طرح به تازگی توسط مجلس به تصویب رسیده است لذا در حال حاضر اطلاعات دقیقی در رابطه با جزئیات این مصوبه وجود ندارد که در متن مقاله به این موضوع اشاره شده است.

منبع : ثبت نام سهام عدالت با کد ملی

مشاهده ابلاغیه سامانه ثنا

۱,۴۰۳ بازديد

به استناد قانون آیین دادرسی کیفری ، قوه قضاییه موظف شد تا اوراق قضایی را با استفاده از سامانه های الکترونیکی ابلاغ نماید . به این منظور ، قوه قضاییه در سال 1395 سامانه ای را طراحی نمود تا مشاهده ابلاغیه دادگستری از طریق آن امکان پذیر شود .

به موجب این تصمیم در حال حاضر تمامی امور مربوط به ابلاغ اوراق قضایی دادگاه ، صرفا از طریق سامانه ابلاغ الکترونیکی تحت عنوان " سامانه ثنا " صورت می پذیرد و دیگر هیچ گونه ابلاغیه ای به صورت فیزیکی درب منزل اشخاص فرستاده نمی شود ، لذا به منظور مشاهده ابلاغیه دادگاه ، باید نخست ثبت نام کرده و سپس اقدام به مشاهده آن نمود .

اما در حال حاضر برای بسیاری از متقاضیان استفاده از این سامانه ، چگونگی مشاهده ابلاغیه الکترونیکی از طریق سامانه ثنا  جای سوال دارد . به همین مناسبت در این مقاله قصد داریم تا به بررسی نحوه ثبت نام در سامانه ابلاغ ثنا و مشاهده ابلاغیه الکترونیکی سامانه ثنا بپردازیم .



ثبت نام در سامانه ابلاغ ثنا

برای استفاده از سامانه ابلاغ الکترونیکی ثنا و رویت ابلاغیه الکترونیکی دادگاه ، در مرحله اول و قبل از هر اقدامی باید در این سامانه ثبت نام کرد .

ثبت نام سامانه ابلاغ ثنا در گذشته الزاما با مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی انجام می گرفت. به این ترتیب که متقاضیان، پس از ثبت اطلاعات اولیه ثبت نام اینترنتی، جهت احراز هویت، به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه می کردند.

اما از دی ماه 1399 با توجه به اعلام رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، پس از راه اندازی " سامانه احراز هویت برخط قوه قضاییه " تمام مراحل ثبت نام سامانه ابلاغ ثنا من جمله احراز هویت، به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری به دفاتر خدمات قضایی انجام می گیرد. بنابراین، متقاضیان می توانند با مراجعه به سایت سامانه ثبت نام الکترونیک، نسبت به ثبت نام و احراز هویت آنلاین اقدام نمایند.

حتما بخوانید: ثبت نام سامانه ابلاغ ثنا

 

 

 

مشاهده ابلاغیه الکترونیکی سامانه ثنا

پس از ثبت نام در سامانه ثنا و دریافت رمز ورود شخصی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ، نوبت به مشاهده ابلاغیه الکترونیکی دادگاه می رسد . برای این منظور با مراجعه به صفحه مشاهده ابلاغیه الکترونیکی ، باید شماره ملی و رمز شخصی ورود به سامانه را وارد نمایید . 

 

 

پس از آن ، " رمز عبور موقتی " به تلفن همراه شما پیامک می شود که باید آن را در کادر مربوطه وارد نمایید . در صورتی که رمز عبور موقتی به گوشی شما ارسال نشد ، از گزینه " رمز موقت خود را فراموش کرده ام ، ارسال مجدد رمز موقت " استفاده کنید . 

                                                                                                                                   

 

با وارد نمودن کد عبور موقتی ، وارد صفحه جدیدی می شوید که کلیه ابلاغیه های شما ، در تمام دعاوی قابل مشاهده و دریافت هستند . با انتخاب گزینه " ابلاغیه های جدید " و یا " ابلاغیه های مشاهده شده " ، به ابلاغیه های تان دسترسی پیدا می کنید .

 

 

با انتخاب گزینه " مشاهده ابلاغیه " ، جزئیات کامل مربوط به ابلاغ شما نمایش داده می شود . در صورت لزوم ، می توانید با انتخاب گزینه " دریافت نسخه چاپی ابلاغیه" ، که با رنگ قرمز مشخص شده است ابلاغیه مورد نظر را چاپ نمایید .

 

 

برای ورود به صفحه مشاهده ابلاغیه الکترونیکی کلیک کنید

 

لازم به ذکر است که تاریخ مشاهده ابلاغیه توسط کاربر ، تاریخ ابلاغ محسوب شده و کلیه آثار قانونی ابلاغ ( مانند مهلت تجدید نظر خواهی از رای دادگاه ) ، از آن تاریخ محاسبه خواهد شد . بهتر است پس از مشاهده ابلاغیه ، با انتخاب گزینه " خروج " از نوار بالای صفحه ، از حساب کاربری خارج شوید تا از سوء استفاده های احتمالی از اطلاعات شخصی شما ، به خصوص در مکان های عمومی پیش گیری شود . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دریافت ابلاغیه در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دریافت ابلاغیه پاسخ دهند .

در ادامه بخوانید: ابلاغ اوراق قضایی

 

 

 

 

 

سوالات متداول

 

1- آیا برای اطلاع از آرای دادگاه باید حتما ثنا داشته باشیم ؟

بله درحال حاضر تمامی اوراق قضایی بصورت الکترونیک و از طریق سامانه ثنا برای مردم ارسال میشه .

2- برای من پیامک ابلاغیه جدید اومده ، برای مشاهده باید چیکار کنم ؟

برای مشاهده ابلاغیه باید ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام کنین و سپس وارد بخش ابلاغیه های جدید در سامانه ثنا بشین .

3- من ابلاغیمو مشاهده کرده ولی نمیخوام برم دادگاه . آیا مشکل ساز میشه ؟

بله زمان مشاهده ابلاغیه توسط شما ثبت شده و به معنی ابلاغ قانونی به شما هست ، در نتیجه عدم حضور در دادگاه توجیه قانونی نداره .

منبع : مشاهده ابلاغیه الکترونیکی سامانه ثنا